Haberler

Havalandırmanın arızalanması pahalıya patladı: 20 bin tavuk telef oldu

Güncelleme:

Zonguldak'ta bir tavuk çiftliğinde, havalandırma sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle 20 bin tavuk telef oldu. Çiftlikte zararın yaklaşık 200 bin TL olduğu belirtildi.

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesinde tavuk yetiştiriciliği yapan Kenan Atmacı'ya ait 20 bin tavuğun bulunduğu çiftlikte havalandırma sistemi arızalandı. Sistem arıza verince, içeride ortalama 22 derece olması gereken ısı arttı. Isının artması üzerine 20 bin tavuk havasızlıktan telef oldu.

TAVUK ÖLÜLERİ, VETERİNER KONTROLÜNDE İMHA EDİLDİ

Atmacı ailesi, sabah saat 06.00 sıralarında kontrol için gittikleri kümeste tavukların telef olduğunu görünce büyük üzüntü yaşadı. İlçe Gıda, Hayvancılık ve Tarım Müdürlüğü ekipleri çiftlikte inceleme yaparak tutanak tuttu. Çiftlikte zararın yaklaşık 200 bin TL olduğu öğrenildi. Tavuk ölüleri, Bakacakkadı Belediyesi'nin kamyon ve iş makineleri ile veteriner kontrolünde imha edildi.

"HAVASIZLIKTAN TELEF OLDULAR"

Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Cengiz Sarıcık, çiftlikteki sistem arızası nedeniyle tavukların telef olduğunu söyledi. Meydana gelen olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Sarıcık, "Kümesimizde yemleme, sulama havalandırma otomatik. Havalandırma sisteminde arıza meydana geliyor.. Havalandırma sistemi arızalınca 22 derece olması gereken içerideki ısı arttı. Isı artıyor ve belli bir dereceden sonra tavuklar içerideki artan ısı nedeniyle havasızlıktan telef oluyor. Kümese bakınca fark etmişler. Ailemize geçmiş olsun" dedi.

Havalandırmanın arızalanması pahalıya patladı: 20 bin tavuk telef oldu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bakacakkadı Gökçebey Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500

Yorumlar (59)

ADANALI:

ÇİNE İTHAL EDİN ONLAR HERŞEY YER, YETERKİ HAYVAN OLSUN

17
2
yanıtYanıtla
İspirlidadas:

Neden imha ediyorsunuz, kardeşim kesin biçin, kış geliyor, doğadaki hayvanlara yem olarak hazırlayın, doğaya dökün aç kalan kurtlar kuşlar yesin. Eğer toprağa gömdüyseniz toprak olup gidecek bence bu da bir israftır.

17
0
yanıtYanıtla
murattiii:

o tavukları kesip halka kakalarlar, burası türkiye ne sandınız çöpe mi atacaklar :)

8
9
yanıtYanıtla
Yahya:

Aynen :)))))

yanıt1
yanıt2
REALİST:

cimrilik pahalıya mal olur

16
0
yanıtYanıtla
ahmet:

Lütfen artık şu siteye matematikten anlayan birini alın. Telef olan tavuk 20 bin. Zarar 200 bin. 200 bini böl 20 bine. 2 çıkar. Yani 1 tavuk 2 lira. Ekmekle aynı.

10
6
yanıtYanıtla
RZ:

200 bini 20 bine bölünce 2 çıkması komik hikayeymiş kardeş

yanıt3
yanıt0
matematik öğretmenin:

seni okutup bu günlere getiren matematik hocasının ellerini öpmek lazım. matematiğin süper maşallah 20binle 2 yi çarp bakim 200bin mi çıkacak kardeşim iyi günler.

yanıt1
yanıt1
qorjux:

200 bini 20 bine bölüp 2 çıkardın . daha birde editöre laf ediyorsun. senin matematiğini kimse anlayamaz sana da anlatamaz.

yanıt1
yanıt0
Sayın çok akıllılar:

Yahu ahmet ortaya bir Taş attı hepiniz tavuk gibi atladı. Aslında biz ona değil matematik öğretmeyi. O bizi işletti belki de

yanıt1
yanıt0
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title