Haberler

550 Öğrenci Devamsızlıktan Sınıfta Kaldı

Güncelleme:

İnegöl'de devamsızlık süresinin 20 günden 10 güne indiğini bilmeyen 550 öğrenci sınıfta kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yaptığı değişikle devamsızlık süresini 20 günden 10 güne indirdiğinden haberdar olmayan öğrencilerin dünyası kararıyor. Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 550 öğrencinin devamsızlıktan sınıfta kaldığı bildirildi.

"ÖĞRENCİLER DİKKATLİ OLSUN"

2013-2014 eğitim öğretim döneminin birinci yarısı itibariyle İnegöl'de 10 günlük devamsızlık sınırını geçen 550 öğrencinin sınıfta kaldığını açıklayan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, velileri bir kez daha uyararak, devamsızlık sınırına gelen öğrencilerin dikkatli olmasını tavsiye etti. Baştürk, devamsızlıktan kalmamak için rapor alan öğrencilere de, geçmişe dönük raporların kabul edilmeyeceğini duyurdu. Baştürk, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 52 bin öğrenciye sahip olan İnegöl'de 2013-2014 eğitim öğretim döneminin birinci yarısı itibariyle 550 öğrencinin sınıfta kaldığını bildirdi.

"EN ÖNEMLİ MESELE DEVAMSIZLIK"

Baştürk, "2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk yarı tatili başladı. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gönüllerince bir tatil geçirmelerini ve sağlıklı bir şekilde okullarına dönmelerini bekliyoruz. Daha önce de birkaç defa velilerimizi uyarmıştık. Okullarımızda en önemli mesele devamsızlık. Öğrenci devamsızlık yapıyorsa, bizim için de, anne baba için de tehlikeli. Çünkü devamsızlık yapan öğrenci, devamsızlık yaptığı günlerde nerede zaman geçiriyor, kiminle beraber oluyor, neyle meşgul oluyor? Bu konuda kafalarda soru işaretleri beliriyor. Velilerimizi daha önce de birkaç kez uyarmamıza rağmen, bugün itibariyle birçok öğrencimizin devamsızlığının 10 günü aştığını ve bundan dolayı sınıfta kaldığını görüyoruz" dedi.

550 ÖĞRENCİ SINIFTA KALDI

Okullarda yapılan araştırmalar neticesinde, devamsızlık süresi on günü geçen öğrenci sayısının 550 olduğunun tespit edildiğini kaydeden Baştürk, "Bu çocuklarımız devamsızlıktan sınıfta kalmış durumda. Bu daha önceki duyurumuzda 260 iken, bugün bu sayının 550'ye ulaştığını görüyoruz. Velilerimizi tekrar uyarıyoruz. Çocuklarımıza mutlaka sahip çıkalım. Çocuklarımızı sadece okula göndermekle iş bitmiyor. Mutlaka çocuklarımızı okulda olduğu zamanlarda da takip etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"SAĞLIK KURULUŞLARINDAN ŞİKAYET GELİYOR"

Son günlerde birçok öğrencinin sağlık kuruluşlarına gidip rapor aldığını tespit ettiklerini anlatan Baştürk, "Bu konuyla alakalı sağlık kuruluşlarından da bize şikayetler geliyor. Halbuki öğrenci rapor alırken velisinin bilmesi gerekir. Velisinin çocuğunu kontrol altında tutması gerekir. Yani öğrencinin gerek izinli, gerek raporlu olması durumunda, velinin kontrolü altında olması bizim için çok önemli. Daha önce özürsüz devamsızlık 20 gün iken, şu anda 10 güne indirilmiş durumda. Öğrencilerimizin kontrolsüz bir şekilde 20 gün devamsızlık yapmasını velilerimizin dikkate alması gerekir. Bakanlığımızın devamsızlık süresini 10 güne indirmesindeki esas gaye, velimizin izini olmadıkça öğrencinin okulda olmasını sağlamak. Kaldı ki velimizin izin talep etmesi durumunda okul yöneticileri izin vermekte, gerçekten sağlık problemi olması durumunda da doktorlarımız kendilerine rapor vermektedir. İzinli ve raporlu olan durumlarda tabii ki okul idarelerimiz öğrencilerine gerekli kolaylığı tanımakta. Veliyi de bu konuda bilgilendirmektedir. Ama esas mesele, 10 günü aşan öğrencilerin velilerinin bu konuda bilgi sahibi olmaması. Bundan dolayı henüz ikinci dönem başlamadan velilerimizi bir kez daha uyarıyoruz. Lütfen çocuklarınızın okula gidip gitmediklerini takip edin. Okul yönetimleri ile devamlı diyalog halinde olun. Çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde eğitim ve öğretime katılmasını sağlayın" diye konuştu.

"RAPOR ÇARE OLMAZ"

Sene sonunda değişik yerlerden rapor alınıp çocukların sınıfı geçmesinin sağlanmayacağına dikkat çeken Baştürk, "Çünkü geçmişe dönük ne rapor verilebilecek, ne de izin verilebilecek. Ama gün içerisinde izin alması veya rapor alması geçerlidir" dedi.

Devamsızlık sınırında olan öğrencileri de uyaran Baştürk, "Devamsızlık sınırında olan öğrencilerin çok dikkat etmesi gerekiyor. İkinci dönem sınav dönemi. Mayıs ve haziran aylarında havalar daha sıcak olacak. O zamanda devamsızlık daha da artabilir. Bunun için 10 günü öğrencilerimizin çok tasarruflu ve cimri kullanmaları gerekir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Baştürk İnegöl Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title