Haberler

    Selahattin Demirtaş: Beni Ortadan Kaldırmak İstiyorlar

    Güncelleme:

    HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında bir hiçleştirme kampanyası yapıldığını belirterek, "Beni bir siyasi figür olarak ortadan kaldırmak istiyorlar." dedi.

    İsmi üzerinden büyük bir hiçleştirme kampanyası yürütüldüğünü söyleyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, olay yaratcak bir açıklama yaptı: "Şahsen beni bir siyasi figür olarak ortadan kaldırmak için bunları yapıyorlar."

    "HDP KANDİL'E GÖTÜRDÜ ONAY ALDI" İDDİASI

    Akil İnsanlar ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun buluşmasından dışarı yansıyan haberlerden biri de Başbakan Davutoğlu'nun HDP ile ilgili sözleri oldu. Âkil adam heyetinde yer alan Yıldıray Oğur, Türkiye gazetesindeki yazısında, Başbakan'ın, kendisiyle görüşen İmralı heyetinin de HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da verdikleri sözleri tutmadığını söylediğini yazdı. Yazıya göre Davutoğlu toplantıda HDP heyetinin yol haritasını Eylül ayı başında Kandil'e götürdüğünü ve onay aldığını anlattı.

    SELAHATTİN DEMİRTAŞ: BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ DOĞRU DEĞİL

    Al Jazeera'den Gonca Şenay'a konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun Eylül ayı başında yol haritasının Kandil'e götürüldüğü şeklindeki sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti: "Yol haritası bizimle paylaşılacaktı. Yalan, bize yol haritası filan verilmedi. Yalan. Heyetimiz böyle bir çalışma yapmadı. Yalanlar üzerine bir süreç yürür mü? Başbakan bunu söylediyse yanlış. Ne benimle paylaştı yol haritasını ne de ne heyet ile. Heyet de ayrıca bir açıklama yapacak. Güvensizliği derinleştiren bir psikolojik savaş mekanizması yürütüyorlar."

    "BİZE VERİLEN SÖZLERİN HİÇBİRİ TUTULMADI"

    Hükümetin izlediği politikayı, "güven artırıcı bir duruş değil" sözleriyle tanımlayan Selahattin Demirtaş, görüşmelerin açıklanmayan ayrıntılarıyla ilgili sorusuna ise, "Biz her şeyi açıklayamayız" sözleriyle yanıt verdi:

    "Birçok yalan şey yazılıyor. Bazı gerçekleri açıklayacağız, bazılarını ise açıklayamayacağız. Müzakere süreçlerinde her şey kamuoyunun bilgisi dahilinde gerçekleşmez. Buna sığınarak bizi zor durumda bırakmaya çalışmasınlar. Bize karşı bu dili kullananlar kendi verdikleri sözün hangi birini tuttular? Mesela defalarca bize gazetecilerden, akil insanlardan oluşan genişletilmiş bir heyet İmralı'ya gidecek sözü verdiler, hem bize hem de İmralı'da Sayın Abdullah Öcalan'a. 1 yıldır bunu söylüyorlar, Yaptılar mı? Yok. Hasta tutukluların hemen serbest bırakılacağını söylediler, belki 30 defa verdiler. Bize samimiyetsiz, ikiyüzlü diyenlerin verdiği sözü tutmuyor diyenler, bunlara bir baksınlar."

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Selahattin Demirtaş Ahmet Davutoğlu Kandil Dağı İmralı Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (126)

    mümin:

    kendi halkını birbirine düşürdün. salhattin.

    52
    143
    yanıtYanıtla
    ww:

    zaten bu zihniyette olan bir partidende, melek ruhlu bir insan çıkacak hali yok. mahsum insanların kanı ellerine bulaşmış bunların. doğruyuda söyleyemezler.

    24
    157
    yanıtYanıtla
    ahmetts:

    o kadar insanın ölümüne neden oldun evlerin dükkanların yakılmasına neden oldun bide çıkmış konuşuyor kan eline bulaştı o kadar ölen insanın kanı elinde hala utanmadan sıkılmadan konuşuyor devlet cezai yaptırımda yapmıyor yazıklar olsun

    51
    122
    yanıtYanıtla
    KOKO:

    KÜRTLERİ TERÖRİZE EDİP ONLARI KULLANARAK KENDİNE SİYASİ RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞAN FAŞİST KÜRT DÜŞMANISIN KÜRTLER SANA VE YANDAŞLARINA İNANMIYOR BUNU BİLİN

    48
    76
    yanıtYanıtla
    AHMET ÖZKABLAN:

    SENİN DEĞİL SENİ KONUŞTURANIN BAŞBAKANIN CUMHUR BAŞKANINI ALLAH BELASINI VERSİN .

    13
    101
    yanıtYanıtla
    kara:

    silahla çözüm sürecımı olur siz hangi sözü tuttunuz basına yansıyan sılahlar brakılp ülke dışına çıkılacak denmıştı noldu hangısını yaptınız çözüm sürecı adı altında ne pıslık yapabılırız heabına düstünüz sizin kürtlere verecenız bır şeyınız yok senın patronun kım ?

    57
    45
    yanıtYanıtla
    cem:

    yusuf yusuf

    28
    68
    yanıtYanıtla
    deli dumrul:

    Velef ki kaldırmak istedi RTE siyasi fiziki ben mi üzülecem? haaayııır bilakis sevinecem vatana ihanet et sonra senin için üzülsünler. . . siz kime güvendiniz RTE ABD işte sonunuz korku dağları almaya başladı sırayla . . . herkesin sırası gelir bu milletin ahı kimsede kalmadı vatanı satan satmaya kalkan herkesten çıkacak fitil fitil. . .

    14
    78
    yanıtYanıtla
    ATEİST:

    La Demirtaş, siyasiler arasında, PKK''ya yakınlığın olmasaydı, takdir edilecek bir siyaset adamısın diyecektim. . . . . . . ancak maalesef, hem PKK''ya yakınlığından dolayı, hemde birilerinden öğrendiğin o '' MAĞDUR OLMA POLİTİKASI''ndan dolayı takdir edemiyorum. . . . . . !!!

    17
    75
    yanıtYanıtla
    salak:

    senin taktir etmene gerek yok. . sen git basbakanini ve cumurbaskanini taktir ett onlar magdur olma politikasini cok iyi bilir

    yanıt0
    yanıt0
    Tüm 126 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title