Haberler

Defne Joy Foster'ın Ölümüne İlişkin Dava

Sunucu Foster'ın, evinde hayatını kaybettiği gazeteci Ahmet Altan'ın oğlu Halit Kerem Altan hakkında "yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi Mahkeme, manken Sinem Kuyucuoğlu ve oyuncu Tolga Karel'in tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.

Sunucu Defne Joy Foster'ın, evinde hayatını kaybettiği gazeteci Ahmet Altan'ın oğlu Halit Kerem Altan hakkında "yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 36. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Kerem Altan katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Defne Joy Foster'ın eşi İlker Yasin Solmaz'ın avukatı Ayşegül Mermer, manken Senem Kuyucuoğlu'nun bir televizyon programında Foster'ın ölümüyle ilgili bilgisi olduğunu beyan ettiğini belirterek, "Kuyucuoğlu, 'eğer konuşursam yer yerinden oynar' şeklinde beyanda bulunmuştur. Bunun üzerine kendisiyle telefonda konuştum ve aynı şeyleri bana da söyledi. Olay anında orada olmadığını fakat oyuncu Tolga Karel'in olay anında ayrıntılı bilgi sahibi olduğunu aktardı. Biz daha önce soruşturma aşamasında da olay sırasında ve öncesinde maktulün yanında olan Karel'in dinlenilmesini talep etmiştik ancak talebimiz reddedilmişti" diye konuştu.

Karel'in olaya ilişkin bilgisi olduğunu düşündüklerini aktaran Mermer, "Ayrıca olay yerinde elde edilen üçüncü kişilere ait DNA bulguları vardır. Bunların kime ait olduğu tespit edilememiştir. Ancak araştırılmasını istiyoruz. Bu nedenle de Kuyucuoğlu ve Karel'in tanık olarak dinlenilmelerini talep ediyoruz" dedi.

Sanık Kerem Altan'ın avukatı Veysel Ok ise tanık taleplerini kabul etmediklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Tanık olarak dinletmek istenilen Senem Kuyucuoğlu, Twitter'dan uyuşturucu ile ilgili iddialarda bulunmuş, uyuşturucuyu Defne'ye kendisinin temin ettiğini beyan etmiş, uyuşturucuyu da Tolga Karel'den aldığını yazmıştır. Bu şekilde kendini gündemde tutmayı amaçlamıştır. Bu nedenle tanıkları kabul etmiyoruz. Tanıkların davayla ilgisi yoktur."

Mahkeme, Adli Tıp Kurumuna gönderilen dava dosyasının beklenmesine ve Tolga Karel ile Sinem Kuyucuoğlu'nun olayla ilgili bilgisi olduğu gerekçesiyle gelecek celse tanık olarak dinlenilmelerine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadıköy Caddebostan'daki Kerem Altan'a ait evde 2 Şubat 2011'de hayatını kaybeden Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili Altan'ın herhangi bir kusuru olmadığı gerekçesiyle "takipsizlik" kararı vermişti.

Foster ailesinin itirazı Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce de reddedilince, ailenin avukatı Ayşegül Mermer, kanun yararına bozma yoluna başvurmuş, dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, soruşturmada hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verildiğine hükmetmişti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Kerem Altan hakkında delillerin toplanması ve incelenmesine karar vererek, takipsizlik kararını bozmuştu.

Dairenin kararında, soruşturmanın eksik yapıldığı ve evde bulunan sigara izmaritlerinde DNA'ları tespit edilen biri kadın iki kişinin kimlikleri ile Foster'ın iç çamaşırında bulunan ve Altan'a ait olmayan spermin kime ait olduğunun tespit edilemediği aktarılarak, Foster'ın fenalaşmasına rağmen yaklaşık iki saat geçtiği, ambulans çağırmak yerine dışarıya çıkarak yardım arandığı ve ihmal sonucu Foster'ın öldüğü belirtilmişti.

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığınca Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin kararı doğrultusunda, Altan hakkında TCK'nın 98/2. maddesi uyarınca "yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Defne Joy Foster Senem Kuyucuoğlu Tolga Karel Ahmet Altan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title