Haberler

'dedemin İnsanlarına' Filmine Komşu İlgi Gösterdi

Yönetmen Çağan Irmak'ın son yapımı olan "Dedemin İnsanları" adlı filmin galası, İzmir ve İstanbul ile birlikte Bodrum'da aynı anda yapıldı.

Yönetmen Çağan Irmak'ın son yapımı olan "Dedemin İnsanları" adlı filmin galası, İzmir ve İstanbul ile birlikte Bodrum'da aynı anda yapıldı. Bodrum'da yaşayan sanatçıların da katıldığı gösterimi, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) ve Kilimli adasından gelen Müslümanlar ve Yunanlılar da büyük ilgi ile izledi.

Çağan Irmak'ın son çalışması olan ve oyuncuları arasında Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz, Yiğit Özşener ve Gökçe Bahadır'ın da bulunduğu "Dedemin İnsanları" filminin galası İstanbul ve İzmir ile aynı gece Bodrum'daki Cinemarin Sinemaları'nın iki salonunda yapıldı. Bodrum Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Dursun Göktepe, eski manken Merve İldeniz, oyuncu Salih Kalyon, Dünyanın En Güzel Koyları Birliği 2'nci Başkanı turizmci Galip Gür, Bodrum'da yaşayan Girit göçmenlerinin torunları ile Yunanistan'ın İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adasından gelen 60 Yunanlı ve Müslümanın izlediği film büyük ilgi gördü. Gala kokteyli sırasında Yunanistan'dan gelenler filmin dev posteri önünde Türk dostları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dedeleri Girit'ten göçerek Bodrum'a yerleşen Süleyman Hacıalioğlu (72), Girit'ten göçen bir ailenin 1970'li yılların sonunda bir Ege kasabasında yaşadıklarını ve geçmişe duydukları özlemi dede-torun ilişkisi içerisinde anlatan filmi gözyaşları içerisinde izlediğini belirtti. Hacıalioğlu, "Geçmişte yaşanan gerçekler acı ve tatlı anlar çok iyi anlatılmış. Bu acıları her iki toplum da yaşadı. Biz Egeliler olarak iki ülke arasında asla bir sınır olduğunu düşünmedik. Bu iki ülkenin insanları yüzyıllarca sınırsız ve kardeş olarak yaşadı. Politikacıların kişisel kaprisleri, küçük çıkarları yürekleri dev gibi olan iki yakanın insanlarına hüzün ve acıdan başka bir şey kazandırmadı. Her iki taraf da halen bırakıp göçüp gittikleri yerlerde, geçmişte yaşadıklarının anıları ile başbaşa bırakıldılar. Biz her zaman birbirimizi kardeş ve dost olarak gördük" dedi.

Cinemarin Sinemaları Halkla İlişkiler Müdürü Süheyla Kirze, filmin çekimlerine bu yıl Mayıs ayında Girit'te başlandığını ve Gökçeada, Milas, Bodrum ve Söke'de devam edildiğini belirtti. Bu nedenle filme Yunan adaları ile Ege'deki kentlerde yoğun ilgi olduğunu kaydeden Kiraz, "İzmir ve İstanul ile aynı anda yaptığımız gala ve ilk gösterime komşu adalardan da ilgi büyük oldu. Girit'te yaşayan Müslüman ve buradan göçüp oraya gitmek zorunda kalan Yunan dostlarımızı da filme davet ettik. Bu film en az üç ay sinemamızda gösterimde kalır" dedi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title