Haberler

Davutoğlu: Komisyonun Çalışmalarını Etkileyecek Açıklamalardan Kaçınmak Lazım

Güncelleme:

Makedonya'lı mevkidaşı Gruevski ile ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu "Komisyonun çalışmalarını etkileyecek açıklamalardan kaçınmak lazım " dedi.

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Davutoğlu eski AK Partili 4 bakanla ilgili gelen soruya "Bu komisyon hangi şartlar prensipler etrafında oluşmuşsa çalışmalarını nasıl yürütüyorsa o korunmalıdır ve herhangi bu tarz yorumlarla komisyonun çalışmaları etkilenmemeli. " dedi.

"KOMİSYON ÇALIŞMALARINI ETKİLEYECEK ÇALIŞMALARDAN KAÇINMAK LAZIM"

Sonuca bakmak lazım. Çalışmalar yürütülsün çalışmaların neticesini hep beraber sonucunda değerlendiririz. Ama şimdi komisyonun çalışmalarını etkileyecek açıklamalardan yorumlardan kaçınmak lazım. Bu komisyon hangi şartlar prensipler etrafında oluşmuşsa çalışmalarını nasıl yürütüyorsa o korunmalıdır ve herhangi bu tarz yorumlarla komisyonun çalışmaları etkilenmemeli. Hepsi yeni belgelerin değerlendirilmesi ile raporu ve kanaati beklemek durumundayız.

MAKEDONYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

NATO toplantılarında Makedonya dışında hiç bir başka ülke Türkiye kadar bunu desteklememiştir. Makedonya olmadığı ortamlarda bile biz bunu hep gündemde tuttuk. Ortak güvenlik sistemi için de gerilimler düşer. Herkes bu istikrardan istifade eder. Türkiye'nin Makedonya'ya desteği hep sürecek. Bunun neticelenmesini ve Makedonya'nın da NATO'da yer almasını hep umut ediyoruz. Makedonya her zaman bizim askerimizle birlikte çalışmıştır.

"ÇÖZÜM SÜRECİ GÖRÜŞMELERİ YENİDEN RAYINA OTURMUŞTUR"

Dün yine bu konuya ilişkin bir cevap verdim. Son dönemde yapılan görüşmelerde çok pozitif görüşmeler var. 6-7 Ekim'de sekteye uğrayan görüşmeler yeniden rayına oturmuştur. Kamu düzeni bağlamında atılacak adımlar kararlılıkla atılacaktır kimsenin şüphesi olmasın ki bu konu görüşme konusu değildir. Çözüm süreci demokratikleşme sürecinin bir parçasıdır. Bütün taraflarla görüşmelerimiz sürecek. Son görüşmelerde usul ve yöntemle ilgili olumlu gelişmeler oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Nikola Gruevski Makedonya Türkiye Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

recep:

alsana yeni türke hırsıza yol ver ödenledır çal çırp şahnesın kurban olduğum allah belanızı verir eski türkeye can kurban

33
0
yanıtYanıtla
zaza12:

pkk ye ne sozu verilecek kurt halkinin hakki olan hakki verlecektir kimse kimseye sadaka vermiyor tamammi bizim gasp edilmis haklarimiz ´verilecek biz bu ulkenin asil unsuruyuz sonradan gelmede degiliz sizin gibi ne neyse odur beyenmeyende terk etsin ulkeyi

6
19
yanıtYanıtla
zaza kardeş:

sen tarihten hic anlamiyorsun galiba. dogrudur malazgırttan önce vardınız bu topraklarda ama sızler de iran tarafından bu topraklara göc etmısınız, bunu bil kardes. aleviligin şiilikten gelme onlardan uzaklasıp bu topraklara geldınız!!! sah ismail öz ve öz türktür bunu da bil. sende bir türk kabilesinden geliorsun. ama bunu gecelim. . . bazı salak zaza kardeslerimiz kendini kurmanci sanıyor. ne alaka allah askına? diliniz bile ayne değil. diliniz persceye cok benzio ondan dolayı bıraz mantıgın varsa yukarıda anlatıgımı onaylarsın zaten. onu da gecelim. . kurmanci bu toprakarda da yoktu eskiden onlarda hazal denize yakın oturan bir toplumdu ve o bölgeden türkler gelior. . . yani onlar da ürk kabileden gelme. . . ama tarih geçtike bunlar unutuldu. . samimi soyluom tarihi arastır bölücülük yapacana!

yanıt77
yanıt0
Küçük EniştemobilWeb@haberler.com:

Ayyuka çıkan onca yolsuzluk delillerine rağmen hala işi nasıl kotarırız derdindeler ortaya koydukları tavırlarıyla at hırsızlarını geçtiler...

17
0
yanıtYanıtla
vatandaş Niyazi:

Allah''ın huzurunda bu tür ertelemelerin olmayacağını biliyorsunuz. Devlet malı, kamu malı ve kul hakkı yiyenler orada ne yapacak merak ediyorum.

13
1
yanıtYanıtla
konyalı:

anladım ki bu akpartiye vuran, kıran, yakan yaranıyor. bunlaradan hak almak için canlarını yakman lazım demek ki. vurmayanlara, kırmayanlara, yakmayanlara saldırıyor bunlar.

10
2
yanıtYanıtla
kamyon arkası yazısı:

kahrolsun pekaka, kahrolsun pekaka. . .

8
4
yanıtYanıtla
erkan:

çözüm sürecine oturduğun teröristler askerleri, polisleri öldürmekten kaçınmazken çözülme sürecininin neyini hangi açıklama etkiler yılbaşı şakası gibi adamsın bu adamın yüzünden Erdoğan dan soğudum vesselam . . bir günde çık deki Bu vatan bu vatana gönül verenlerindir. . de küçülte küçülte koskoca Ülkemi teröristlere oyuncak ettiniz yazıklar olsun. .

8
3
yanıtYanıtla
burcu:

seçim yaklaşıyor malum akıllı olmak lazım dimi , ama fuat avni halleder sizi bulur bi açığınızı yine

6
2
yanıtYanıtla
yusuf7mobilWeb@haberler.com:

Makedonlar kardes halktir

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title