Haberler

Davaya Cinsel Hayatı Damga Vurdu

Ergenekon Davasında Savunmasını Yapan Tutuklu Sanıklardan Gazi Güder'e Duruşma Savcısı Pekgüzel, Türkan Saylan'ın Cinsel Hayatına İlişkin Mailleri "Kuddusi Okkır'a Neden Gönderdiniz?" Diye Sordu.

Yasemin Güneri bildiriyor - Ergenekon davasının 16'ncı duruşmasında sözlü savunmasını yapan 6'ncı tutuklu sanık Gazi Güder, sözlü savunmasının ardından çapraz savunmaya alındı. Güder'e duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ın cinsel hayatına ilişkin mailleri, cezaevindeyken hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'a neden gönderdiğini sordu. Bu soruya Güder'in avukatı Özbay Demirel itiraz ederek, "İnsanlar kendilerine gelen her maili okur mu?" dedi.

Güder, Saylan'a ait bilgilerin yer aldığı mailin kendisine Ergenekon sanıklarından Ayşe Asuman Özdemir'e gönderdiğini ve mailde Saylan'ın tatildeki cinsel hayatına ilişkin bir ifadenin de yer aldığını söyledi. Savcı Pekgüzel bunun üzerine "Size gelen her maili Asuman hanıma gönderir misiniz?" diye sordu.

Savcı Pekgüzel, Güder'e "Ağabeyler Operasyonu'yla ilgili Asuman hanımın gönderdiği mailleri başkalarına neden gönderdiğini" de sordu. Güder, bu mailleri göndermekte herhangi bir amacının olmadığını ve kendisine gelen pek çok maili de okumadığını söyledi. Savcı Pekgüzel, "Doğruluğunu teyit etmediğiniz mailleri neden forwardlıyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Güder, bunda herhangi bir kastının olmadığını vurguladı.

Savcı Pekgüzel, Ergenekon sanıklarından Halil Behiç Gürcihan'ı tanıyıp tanımadığını da Güder'e sordu. Güder, tanışıklığının olmadığını ve internet sitesinden tanıdığını söyledi.

Savcı Pekgüzel, Güder'e "Kadınlara yönelik master planı" ve "Ayrık otu" projelerinin bulunduğunu ve "Kuvayı Milliye" olarak kadınların teşkilatlanmasından söz eden dokümanların bilgisayarında ele geçirildiğini ve bunların ne anlama geldiğini sordu. Güder, Ayrık Otu gibi bir proje görmediğini, bir çoğunu ciddiye almadığını, "lay lay lom" okuduğunu söyledi.

Duruşma savcılarından Nihat Taşkın, Güder'e Kuddusi Okkır'dan hangi konularda danışmanlık aldığını ve ücret ödeyip ödemediğini sordu. KOSGEB projeleri konusunda danışmanlık aldığını ve ücret ödediğini söyleyerek, dokümanları sunabileceğini kaydetti.

Savcı Taşkın Güder'e "Tanımadığınız kişiler kısaltılmış adlarıyla size neden mail gönderiyor. Maillerin içeriğinden konuyla ilişkili olduğunuz anlaşılıyor?" diye sordu. Güder bu soruya tepki göstererek, "Birine "bana mail göndermeyi kes' mi diyeceğim" dedi. Savcı Taşkın, Güder'e gönderilen maillerde Zekeriya Öztürk ve Muzaffer Tekin'in Danıştay saldırısından söz edildiğini, bu kişilerin isimlerinin kısaltıldığını belirterek, "İlişkisi olmayan birine bu mailler gönderilebilir mi?" diye sordu. Güder, "Bana lüzumsuz dedikodu, sohbet babında çok sayıda mail gelmiştir. Bu mailleri Kuddisi Okkır'a göndermemin özel bir nedeni yok. İstihbarat toplasak, 3-5 maille mi olur? bunu anlamakta zorlanıyorum." yanıtını verdi.

-"ASUMAN ÖZDEMİR YALAN MI SÖYLÜYOR?"-

Tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz, Güder'e Ergenekon sanıklarından Asuman Özdemir'in kişiliğinin nasıl olduğunu sordu. Güder de, "Sert ve konuşmayı seven bir kişiliği var. Hükümeti kastetmiyorum, sert eleştirilerde bulunduğu yazılar yazıyor. Ama genelde çok konuşan insanın ekleme yapmadan konuşması da beklenemez" diye yanıt verdi. Güder'in avukatı Demirel, "Ben de size mail atarım. Filtreleme şansımız yok. Mail adresinizi bilen herkes size mail gönderebilir. Ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'merhaba' diye bir mail gönderebilirim. Bu da mı suç?" diye konuştu. Tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin de, Güder'e "Bir konuşmasında Kuddisi'ye, "benimle tanıştırmak istemiş' beni bu adamla mı tanıştıracaksın, dedin mi" diye sordu. Güder, "İsmi olaylara karışmış insanlarla mı tanıştırmak istiyorsun anlamında bu konuşmayı yaptım" yanıtını verdi. Güder, kendisine Asuman Özdemir'in gönderdiği hiçbir maile yanıt vermediğini ekledi.

-"ELKONULAN BİLGİSAYARA BİLGİ GİRİLEBİLİR"-

Tutuksuz sanıklardan Kemal Alemdaroğlu, bilgisayar uzmanı olan Güder'e "Bilgisayarına el konuldu. Kasa alındıktan sonra bilgi konabilir mi?" sorusunu yöneltti. Güder, bunun son derece basit bir işlem olduğunu ve 14 yaşındaki çocuğun bile bunu yapabileceğini söyledi. Alemdaroğlu, el konulan bilgisayarının kopyasının kendisine verilmediğini açıkladı. Güder, "Bilgisayarda istenirse her şeyi yapabilirsiniz" dedi.

Savcı Pekgüzel, Güder'e yöneltilen soruların bir sanığa değil bilirkişiye sorulması gerektiğini hatırlattıktan sonra, "İmage alındıktan sonra ekleme yapılabilir mi?" diye sordu. Güder, internette bir sürü programın bulunduğunu ve en ufak bir mail geldiğinde dahi bilgisayarın has değerinin değiştiğini açıkladı.

Güder'in avukatı Demirel, kendilerine bilgisayarın imajının 8-9 ay sonra verildiğini ve bu süre içerisinde bilgisayarın içine tır bile sokulabileceğini söyledi.

Güder'in çapraz sorgusunun ardından Halil Behiç Gürcihan'ın sorgusuna başlandı.

(ANKA)

(YG/FÇ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title