Haberler

Darbeye Kadın Siyasetçi Tepkisi!

Güncelleme:

Darbe Komisyonu Eski Başkanı AK Partili Nimet Çubukçu, Mısır'daki darbeye sert tepki gösterdi.

Darbe Komisyonu Eski Başkanı AK Partili Nimet Çubukçu, Mısır'daki darbeye sert tepki gösterdi TBMM Eski Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş Mısır'daki darbeye sert tepki gösterdi.

Hukukçu kökenli İstanbul Milletvekili Nimet Baş Mısır'da halkın iradesine karşı yapılmış darbeyi kınadığını belirten Baş, "Seçilmiş bir Cumhurbaşkanının yerine atanmış bir yargıcı koyan iradeden demokrasi umanlar ziyandasınız. Askerin şapkasından demokrasi çıkmaz. Cumhurbaşkanı Mursi'nin askerler arasında götürülürken görüntüsü, insanlık adına utanç verici. Bu utanca ortak olanları tarih affetmeyecek" dedi.

-"ZİYANDASINIZ!"-

Darbelerin demokrasiye pusu kurarak tasarlanan ve taammüden işlenen suikastlar olduğunu kaydeden Baş, "Darbeler hem yıkım, hem kıyımdır. Darbeler önce kendi ülke çocuklarını yer. Cuntacılara diz çöken hukukçular, Anayasayı lağvedip, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturanlardan da demokrasi oluşturmasını bekleyenler ziyandasınız. Darbe dönemlerinde fetva çıkaran hukukçuları da din adamlarını da insanlık tarihi affetmeyecek" görüşünü savundu.

Baş, darbelerin hedefine milleti koyduğunu, bedelini de millete ödettiğini anlattı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Nimet Baş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title