Haberler

Danimarka'dan İran'ın Atom Programını Denetleme Çalışmalarına 275 Bin Euro

Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, Uluslararası Atom Enerji Ajansı'nın (IAEA) İran'da atom programını denetleme çalışmalarına 2 milyon kron (275 bin Euro) katkıda bulunduklarını açıkladı.

Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, Uluslararası Atom Enerji Ajansı'nın (IAEA) İran'da atom programını denetleme çalışmalarına 2 milyon kron (275 bin Euro) katkıda bulunduklarını açıkladı. Paris'te Fransız meslektaşı Laurent Fabius ile görüşen Martin Lidegaard, "İran ve E3+3 ülkeleri arasındaki geçici anlaşma büyük bir atılım. Pazarlık süresini destekledik, şimdi de anlaşmanın hayata geçirilmesi, uluslar arası ve bölgesel güvenliğin sağlanması için destekte bulunacağız. İran sorumluluklarını yerine getirecek ve Uluslararası Atom Enerji Ajansı da kontrol edecektir. Bu nedenle bugün Fransız meslektaşıma Danimarka olarak, IAEA'nın çalışmalarına 2 milyon kronluk bir ekonomik destekte bulunacağımızı söyledim. Desteğimiz, anlaşmanın gerçekleşmesinde büyük emeği geçen E3 ülkeleri, Fransa, Almanya ve İngiltere ile işbirliği içinde olacaktır" dedi. E3 ülkelerini Fransa, Almanya İngiltere oluştururken, +3 ülkelerini de Çin, Rusya ve ABD oluşturuyor. 6 ülke 24 kasım 2013'de, İran'ın Atom programının denetlenmesi için bir anlaşma yapmış ve anlaşma 20 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uluslararası Atom Enerji Ajansı Danimarka İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title