Haberler

Dalaman'da 1 Milyonuncu Turist Sevinci

Muğla'nın Dalaman İlçesinde 8 Eylül 2006 Tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Açılışı Yapılan Atm Dalaman Dış Hatlar Terminali'ne 9 Ayda 1 Milyon Turist Geldi.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde 8 Eylül 2006 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali'ne 9 ayda 1 milyon turist geldi.

Türkiye'nin yolcu sayısı bakımından 3. büyük terminali olan ve mimarisiyle Londra'da "Çevreye Duyarlılık" ödülü kazanan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali'ne açıldığı günden bu yana 1 milyon yolcu indi. İngiltere'nin başkenti Londra'daki Gatwik Havaalanı'ndan havalanarak ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali'ne gelen uçağın 1 milyonuncu yolcusu olan Mengham ailesi için sürpriz tören düzenlendi. Muğla Valisi M. Temel Koçaklar ve ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç tarafından karşılanan 42 yaşındaki Andrew, 34

yaşındaki eşi Suzanne ile çocukları Briony ve Alex Mengham'a, Dalaman Dış Hatlar CIP Lounge'dan 2008 yılı sonuna kadar yararlanma ve 9-16 Mayıs 2008 tarihleri arasında Fethiye'deki Majezty Clup Tauna Park'ta ücretsiz konaklama imkanı verildi. Mengham ailesine ayrıca, Duty-Free'den seçilen özel ürünlerden oluşan paket içinde Türk kültür sanatını tanıtan hediyelerin yer aldığı özel paketler, araştırmacı-yazar Andrew Mango'nun "Atatürk" adlı kitabı, ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın rol aldığı "Hokkabaz",

Muğla'da çekilen "Dondurmam Gaymak" ile dünyanın ilk bayan pilotu ve Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen'in hayatını anlatan belgesel filmler takdim edildi.

İngiltere'de muhasebecilik yapan ve Türkiye'ye arkadaş tavsiyesiyle ilk defa geldiğini belirten Andrew Mengham ise şunları söyledi; "Geçen yıl Türkiye'ye gelen dostlarımız Türk misafirperverliğinden ve doğal güzelliklerinden bahsetti. Bu yıl eşim Suzanne, çocuklarım Briony ve Alex ile tatile geldik. Burada hazırlanan tören bizi çok şaşırttı. Herkese teşekkür ediyorum."

ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, yap-işlet-devret modeliyle yapılan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali'nin ihale tarihinden 8 ay önce tamamlanmasıyla 8 ayda 1 milyon yolcunun hizmet almasının sağlandığını söyledi.

Dalaman ve çevresinde Türkiye'nin en önemli turizm merkezleri bulunduğuna dikkat çeken Güvenç, yıllık 3 milyon yolcudan 10 milyon yolcuya çıkarılan yeni terminalin ülke turizmine büyük bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Muğla Valisi M. Temel Koçaklar da, Muğla'nın bir yeryüzü cenneti olduğunu ifade ederek, "Terminalde 8 ay sonunda 1 milyonuncu yolcumuzu karşılıyoruz. İngiltere'de 'Çevreye Duyarlılık' ödülü kazanan bu terminalde 2 yıl sonra 5 milyonuncu yolcumuzu karşılayacağız" dedi.

(AOK-ATA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title