Haberler

Çubuk'taki Okullarda Çorba ve Bazlama Dağıtıldı

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki okullarda, öğrencileri sağlıklı beslenmeye teşvik etmek amacıyla çorba ve bazlama dağıtıldı.

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki okullarda, öğrencileri sağlıklı beslenmeye teşvik etmek amacıyla çorba ve bazlama dağıtıldı.

Çubuk esnafının desteğiyle Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hazırlanan çorbalar ile ev hanımlarının yaptığı bazlamalar, Bekir Yılmaz Ortaokulu bahçesinde kurulan stantlarda öğrencilere dağıtıldı.

Öğrenci ve velilerin çorba ikramını sevinçle karşıladığı okul bahçesinde uzun kuyruklar oluştu.

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, bin 200 öğrenciye çorba ve bazlama ikram etti.

Kaymakam Çenet, burada yaptığı konuşmada, öğrencileri sağlıklı beslenmeye teşvik edebilmek için belediyeyle güzel bir uygulama yaptıklarını söyledi.

Çocukların sağlıksız hazır gıdalardan uzak tutulması gerektiğine vurgu yapan Çenet, "Çocuklarımıza hem çorba dağıtımında bulunduk hem de onlarla bir kap çorba içtik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımızı özellikle hazır yiyeceklerden uzak tutmak, onları daha sağlıklı beslenmeye teşvik etmek, bir de unutulan geleneksel soframızın lezzetlerini tekrar çocuklarımıza hatırlatmak istedik." diye konuştu.

Belediye Başkanı Acehan ise, öğrencileri iki kötü alışkanlıktan uzaklaştırmak istediklerini belirterek, "Çocuklarımızı kıskacı altına alan iki kötü alışkanlık var. Birincisi bu tür sağlıksız ambalajlı gıdalar, kimyasal maddeler ile asitli içecek türü gıdalar. İkincisi de akıllı telefon, internet ve sosyal medya gibi bağımlılık. Bu ikisinin sonucunda obezite dediğimiz genç yaşta çocuklarımız hastalıklara maruz kalıyorlar. Çocuklarımızın maruz kaldığı bu saldırılar bizim bu çağda en büyük endişemizdir." şeklinde konuştu.

Velilerden Selma Sarıtaş da, söz konusu etkinliği beğendiğini ifade ederek, "Çok iyi düşünülmüş bir faaliyet. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ama yeterli olmuyor. Bu tür faaliyetler en azından çocuklarımız nezdinde de bir farkındalık oluşturuyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Çubuk Belediyesi Tuncay Acehan Murat Aslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title