Haberler

Yağmur ormanlarında görülen hastalık Erzurum'da: Kimsenin yüzüne bakamıyorum

Güncelleme:

Erzurum'da 2021'de geçirdiği Covid-19'dan sonra vücudunda yaralar çıkmaya başlayan ibrahim Akan'ın yüzü, 1 sene içerisinde tanınmaz hale geldi. Brezilya yağmur ormanlarında yaşayanlarda daha çok rastlandığı belirtilen 'pemfigus' hastalığı teşhisi konulan Akan, "Aynaya ve kimsenin yüzüne bakamıyorum" dedi.

Eruzurum'da Covid-19 geçirdikten sonra milyonda 2 ya da 3 görülen 'pemfigus' olarak bilinen deri hastalığına yakalanan yüzde 80 zihinsel engelli İbrahim Akan'ın (38) yüzü, 1 sene içerisinde tanınmaz hale geldi.

YAĞMUR ORMANLARINDA YAŞAYANLARDA GÖRÜLÜYOR

Zinnet-Cengiz Akan çiftinin 3'ü engelli 7 çocuğundan en büyüğü olan İbrahim Akan'ın (38) yüzünde, 2021'de geçirdiği Covid-19'dan sonra yaralar çıkmaya başladı. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne müracaat eden ve 2 doz Covid-19 aşısı yaptırdığı öğrenilen Akan'a milyonda 2 ya da 3 kişide görülen ve Akdeniz kökenliler ile Brezilya yağmur ormanlarında yaşayanlarda daha çok rastlandığı belirtilen 'pemfigus' hastalığı teşhisi konuldu.

Covid-19 Geçiren Engelli Adamın Yüzü Tanınmaz Hale Geldi

"KİMSENİN YÜZÜNE BAKAMIYORUM"

Nadir görülen hastalık nedeniyle tedaviye alınan yüzde 80 zihinsel engelli Akan, bir süre sonra iyileşerek taburcu edildi. 2023'ün başlarında Akan, yeniden rahatsızlandı. Bu kez yaralar, Akan'ın yüzünün yanı sıra vücudunda da çıkmaya başladı. İkinci kez Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne yatırılan Akan, dermotoloji servisinde tedaviye alındı. Yüzü tanınmaz hale gelen İbrahim Akan, "Aynaya ve kimsenin yüzüne bakamıyorum. Yüzüm biraz düzelse çok mutlu olacağım" dedi. Anne Akan da "Oğlum milyonda bir görülen hastalığa yakalandı. Çocuğum her geçen gün gözümün önünde adeta çürüyor. Ne olur yardım edin" diye konuştu.

Covid-19 Geçiren Engelli Adamın Yüzü Tanınmaz Hale Geldi

PEMFİGUS HASTALIĞI

Pemfigus hastalığı, çoğunlukla deride ve ağızda olan ancak bazen burun içerisinde, boğazda, gözlerde ve cinsel organlarda da olabilen, yanık benzeri içi sıvı dolu kabarcıklar şeklinde başlayıp, bunların kısa sürede patlayıp açılması ile üzeri kabuklanan yüzeysel yaralar şeklinde seyreden önemli bir deri hastalığıdır. Tıp dilinde otoimmun bir hastalık olarak sınıflandırılır. Pemfigus, nadir görülen bir hastalıktır. Türkiye için kesin veriler olmamakla beraber kabaca 1 milyon kişinin 2-3'ünde bu hastalığın geliştiği tahmin edilmektedir. Erkeklerde ve kadınlarda eşit sıklıkta görülür. En sık orta yaşlı kişilerde ortaya çıkmakla beraber her yaşta görülebilir. Pemfigus'un Akdeniz kökenli insanlar, Brezilya yağmur ormanlarında yaşayan insanlar ve orta ve üst yaştaki erişkinlerde daha sık görüldüğü belirtiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Brezilya Erzurum Engelliler Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

Mark Kolçak:

Kainat şans eseri olarak var olmuşdur ve her derde bir çözüm bulabilir. Bu kişi Kainat'ın şans eseri olarak var olmuş olduğuna ve huzurluca hiçliğe geri dönmesi gerektiğine inanırsa.. kainat ve mana belki yüzünü SİHİRLİCE düzeltebilir. Yüzü düzelirken şapka ve maske takabilir geçici olarak. Yani herhangi bir amelyat filan gerekmeden MANA ve KAİNAT yüzündeki problemleri yavaş yavaş SİHİRLİCE düzeltebilir inanç doğru olduğu sürece.

118
417
yanıtYanıtla
SMMM:

Şu satırları yazdığın vakte,gövden üstündeki saksıya yazık.

yanıt246
yanıt3
ethem maraşlı:

mark mısın yuro musun o çok bilmişliğin Darvinizim mavralarına artık inanan kalmadı bu ülkede kendine başka mekanlar ara.

yanıt307
yanıt69
Hasan Turan:

Anlayan var mı?

yanıt35
yanıt4
Ques who:

ethem maraşlı kardeşim arkadaşın yazdığı yazıların herhangi bir noktasında darvizimin d si dahi geçmiyor yani anlıyorum saldırmak hakaret etmek istiyorsun çünkü doğanda var cahilsin ama önce ne söylediğini bilmen lazım sağdan soldan duyduğun şeyleri ne olduğunu bilmeden kullanırsan insanlar yazdıklarını okuyup zavallı derler

yanıt49
yanıt184
Ali Yilmaz:

Birileri tombala mı çekmiş, açıklamanı biraz genişletsen de feyz alsak...

yanıt17
yanıt5
Tutankamon Hoca:

caresiz dert be vermezdi caresini verirdi hani herşey kaostan ibaret zaten canlıların yaşam şekline bak birbirini öldürerek böyle bir tanrı olaMAZ BEN EVDEKİ MUHABBET KUŞLARIU KAVGA EDİNCE AYIRIYORUM BİRBVİRLERİNE ZARAR VERMESİN DİYE YARATICI NASIL MUSADE EDECEK YOKTA O YUZDEN

yanıt12
yanıt175
BUĞRA EMRECİKSİN:

Tavus kuşuna bak bir sanat eseri göreceksin ve sen bu sanat eserine tesadüfen şans eseri var oldu diyorsun öyle mi? Picasso tabloları nasıl ki şans eseri var olmadıysa bir sanatçı tarafından yapıldıysa insan, kainat, hayvanlar da yaratıcının sanatıdır. Tesadüfen, şans eseri yada kendi kendine var olmuş olamaz.

yanıt123
yanıt6
Adem yakar yakar:

Allah C.C şifa versin.

201
4
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

allah şifasını versin

159
3
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title