Haberler

Çöplerden topladığı ekmeklerle hem kuşları besliyor hem de israfı önlüyor

Güncelleme:

Amasya'da yaşayan Mahmut Ateş, her gün çöplerden topladığı ekmeklerle kuşları besliyor.

Kentte lokanta işleten 48 yaşındaki Ateş, yaklaşık 3 ay önce hayvanlara yiyecek sağlamak amacıyla çöpe atılan ekmekleri toplamaya başladı.

Sabah namazını kıldıktan sonra otomobiliyle, yaşadığı Şeyhcui Mahallesi'ndeki çöp konteynerlerini dolaşan Ateş, çöpe atılan ekmekleri aracının bagajına doldurup iş yerine götürüyor.

Küflü ekmeklerle kullanılabilecek durumda olanları ayıran Ateş, daha sonra ekmekleri ıslatıp ufalayarak yem haline getiriyor, ardından kentin çeşitli yerlerinde yeşil alanlara dökerek başta kuşlar olmak üzere hayvanların beslenmesini sağlıyor.

Mahmut Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs sürecinde ne yapabileceğini düşünürken çöplerdeki ekmeklerin gözüne çarptığını söyledi.

Bunun üzerine ekmekleri toplayıp kuşları beslemeye başladığını belirten Ateş, "Sosyal medya aracılığıyla da vatandaşlara duyurdum, kalan ekmekleri poşete koyup çöpün yanına bırakmaya başladılar. Allah'a şükür, mahallemizde çöpe atılan ekmek her geçen gün azalıyor." dedi.

Bu süreçte hayvanlarla arasında bir bağ oluştuğunu dile getiren Ateş, herkesin sokak hayvanlarına, kuşlara ve doğadaki diğer canlılara önem vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Sadece bir mahallenin çöp konteynerlerinden günde yaklaşık 100 kilogram ekmek topladığına dikkati çeken Ateş, "İsrafın önüne geçmek için herkesin yiyebileceği kadar ekmek alması gerekir. Dünyada insanlar açlıktan ölüyor, lütfen ekmeği israf etmeyelim. Bunun ne dinimizde ne de vicdanımızda yeri var. Herkesi ekmek konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Ateş, lokantacı olduğu için servis şekline önem verdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Nasıl insanlara servis etmemizin bir şekli varsa, hayvanlara servis etmemizin de şekli var. Kuşlara kuru ekmeği atarsan yemiyorlar. Her gün topladığım ekmekleri kovalarda su ile yumuşatıp ufaladıktan sonra kuşlara ikram ettim. Kuşların cıvıltıları hoşuma gidiyor. Hem çöpe giden ekmekleri kurtarıyorum hem de hayvanları doyuruyorum. Bunu kendime görev edindim fakat bu dert hepimizin."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Ateş Amasya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title