Haberler

Cono Aşireti Üyelerinin Şifreli Dili Çözüldü

Güncelleme:

Adana'da dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen Cono Aşireti üyesi şüphelilerin, telefon görüşmelerinde kendi aralarında kullandıkları özel kelimeler ve anlamları çözüldü.

Adana'da 'aşk vaadiyle' dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 30'u tutuklu, 51 şüpheli hakkında, 15 yıldan 375 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, Cono Aşireti üyesi şüphelilerin, telefon görüşmelerinde kendi aralarında kullandıkları özel kelimeler ve anlamlarına da yer verildi.

1000 POLİSLE ŞAFAK BASKINI

Kent genelinde son dönemlerde artan 'aşk vaadiyle' dolandırıcılık olaylarının artması üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, 12 Ocak'ta 'Cono Aşireti' diye bilenen şüphelilere yönelik 1000 polisle şafak baskını düzenledi. Önceden belirlenen 39 eve, 17 zırhlı araç, 2 detektör köpeği ile yapılan eş zamanlı operasyona 1 helikopter ve 2 drone da destek verdi. Ekipler, operasyonda, dolandırıcılıktan elde edildiği değerlendirilen 150 bin lira, 50 bin lira değerinde altın ve satışa hazır esrar ele geçirdi. Operasyonda 31'i kadın, 51 kişi gözaltına alındı.

51 KİŞİ HAKKINDA BAŞLATILAN SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Aldattıkları kişilerin para ve eşyalarını götürdükleri mahallelerde yağmaladıkları ileri sürülen 37'si kadın 51 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, 30'u tutuklu, 51 şüpheli hakkında 'birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, nitelikli hırsızlık' suçlarından iddianame hazırladı. Şüpheliler hakkında 15 yıldan 375 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istenen iddianame, Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, kadınların dolandırdıkları sürücüleri Yavuzlar Mahallesi'ne götürdükleri, şüpheli erkeklerin de kendi araçlarıyla kadınların bindikleri araçları takip ettikleri belirtildi. İddianamede, mahallede de diğer şüphelilerin hazır bekledikleri ifade edildi.

'CONO DİLİ' ÇÖZÜLDÜ

İddianamede, Cono Aşireti üyesi şüphelilerin, 'yağma' sırasında telefon görüşmelerinde kendi aralarında kullandıkları özel kelimeler ve anlamlarına da yer verildi. İddianamede yer alan, şüphelilerin kullandığı şifreli ifadeler ve anlamları şöyle: "* baylamak-lapancılamak: dolandırmak, yağlamak. * aryalamak: ağızını aramak. * çaltı: mağdur. * çarlatmak: sorun çıkarmak. * graba: araba. *apa: işe çıkmak, işe gitmek. * puşka: silah. * mok-mık: koymak. * manuş: polis. * mul: vatandaş. * zen: kadın, bayan. * sayınlamak: geri vermek, iade. * keriyor: konuşuyor. * zanişleme - canlamak: takip etmek, kaçmak, gitmek. * lemişler: almışlar. * çadırma: getiren. * yeken-yoğma: para, deste. * arşınlamak: kaçmak, uzaklaşmak. * celletmek: göstermek. * keş: hazır, nakit. * yanlatmak: göndermek, uzaklaştırmak. * güre: erkek. * yemetlemek: iş yapmak, düşürümek, durdurmak. * çitgerilemek: dinlemek, kaydetmek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşam Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir?
Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title