Haberler

Cömert Davasının 5'inci Duruşması Yarın Balıkesir'de

Hatay'daki Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili güvenlik gerekçesiyle Balıkesir'e alınan davanın 5'inci duruşma yarın görülecek.

Hatay'daki Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili güvenlik gerekçesiyle Balıkesir'e alınan davanın 5'inci duruşma yarın görülecek.

Hatay'da Gezi Parkı protestoları sırasında 'Akrep' diye tabir edilen zırhlı araçtan attığı gaz fişeğiyle Abdullah Cömert'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık polis 30 yaşındaki A.K. ile ilgili 5'nci duruşma, yarın saat 09.00'da, Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. 'Olası kastla öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık A.K.'nin ifadesi, yine, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle alınacak. Daha önce Cömert ailesi tarafından tutuklanması istenen ancak mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmasına karar verilen sanık A.K. suçlamaları reddedip, beraatini istemişti.

12 Haziran 2015 tarihindeki son duruşma ise bazı tanıkların dinlenmesi, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 9 Ekim tarihine ertelenmişti. Yarınki duruşmada; Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda incelenen, olay gecesine ait kamera ve mobese görüntüleriyle sanık polis A.K.'nin görev yaptığı Akrep aracındaki ses kayıtlarının mahkemeye sunulması bekleniyor.

GELMESENİZ DE OLUR

Abdullah Cömert'in bir soruşturma sonrası yurtdışına giden ağabeyi Zafer Cömert, duruşma öncesi Twitter'den ilginç paylaşımlarda bulundu. "Bu gece kalp hastası baba, tansiyon hastası anne ve abi, 2600 km öteye katledilen canlarının hesabını sormaya gidecek" diyen Cömert daha sonra, "9 Ekim cuma günü saat 09.00'da Balıkesir Adliyesi'nde küfürler ederek Abdocan'ı katleden polisin yargılanmasına devam edilecek. Gelmeseniz de olur" mesajını verdi.

Yarın ki duruşmaya Cömert ailesi ile birlikte Gezi Parkı protestolarında yaşamını yitiren gençlerin aileleri, Balıkesir'deki siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile sendikaların da katılması bekleniyor.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE BALIKESİR'E ALINMIŞTI

Hatay'da 3 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı protestoları sırasında polis panzerinden atılan biber gazı kapsülü başına isabet eden Abdullah Cömert, yaşamını yitirdi. Adli Tıp raporunda Cömert'in, başına gaz fişeğinin isabet etmesiyle öldüğü belirlendi. Bunun üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonrası, sanık polis memuru A.K. hakkında dava açıldı. Sanığın avukatları güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir kente nakli için savcılığa başvurdu. Hatay Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün de aynı yönde görüş bildirmesi üzerine, dava geçen yıl Temmuz ayında Balıkesir'e alındı. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Cömert Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title