Haberler

Cizre Eve Giderken Vuruldu İddiası

Cizre'de çıkan olaylarda silahla vurulan Ümit Kurt'un arkadaşı eve gittikleri sırada olayın meydana geldiğini söyledi.

Cizre'de çıkan olaylarda silahla vurulan Ümit Kurt'un arkadaşı eve gittikleri sırada olayın meydana geldiğini söyledi. Ümit Kurt ile beraber olduğunu belirten Emrah Karakuş, "Mahallede boya badana işi yapmıştık. İşi bitirip akşam eve giderken elektrikler kesildi. Bir baktım kendisi yere düştü. Sonra amcamın oğlunun arabasıyla hastaneye getirdik" dedi. Olaylarda yaralanan ve Cizre Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan 28 yaşındaki Çelebi Sakçak'ın da Cizre Ticaret ve Sanayi Odası'nda çalıştığı öğrenildi.

Olayın ardından Cizre Devlet Hastanesi'ne gelen DBP Şırnak İl Başkanı Salih Güleç, Cizre'nin 2 gündür sessiz olduğunu ve olayların olmadığını belirterek, bir provokasyon yaşandığını söyledi. Panzerlerin gövde gösterisi yaptığını söyleyen Güleç, "AKP hükümetinin Apo'nun başlattığı çözüm sürecine samimi yaklaşmadığını bir kez daha gördük. Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne Trabzon'da Hrant Dink cinayetinde adı geçen kişinin atanması bunun da halka bir gözdağı vermek istediği bu akşam pratikte görüyoruz. Cizre'de yapılmak istenen halkı birbirine kırdırmak" dedi.

Olaylarda ölen Ümit Kurt'un cesedinin otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümit Kurt Çelebi Cizre Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

tanerMobil-ANDROID:

ha oldu ekmek almaya gidiyordu..bu ne kardeşim ya yalaniniz batsın

1
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title