Haberler

Cinayet Zanlısı İki Çeçen, Kılık Değiştirerek Saklanmış

Güncelleme:

Bursa'da iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ardından aranan Çeçen kadın yakalandı.

Bursa'da 12 Haziran'da iki grup arasında 1 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ardından azmettirici olduğu iddiasıyla aranan Çeçen kadın ve imam nikahıyla yaşadığı kişi, kılık değiştirerek saklandıkları evde yakalandı.

ÖZEL EKİP KURULDU

İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın talimatıyla Ahıska Türkü Vatan Mavludov'un (34) yaşamını yitirmesi, arkadaşı Murat Demirel (35) ve Çeçen uyruklu Mahmut Eşref'in ağır yaralanmasının ardından kaçan 9 kişinin yakalanması için özel ekip kuruldu.

20 GÜNDÜR TAKİPTELER

Yaklaşık 20 gündür zanlıları takip eden Asayiş Şubesine bağlı 6 kişiden oluşan 2 ekip, İstanbul'un Aksaray ve Pendik ilçelerinde zanlıların gidebilecekleri evlerin önünde seyyar mısır satıcısı gibi beklemeye başladı.

İstanbul'daki ekiplerden destek alan Bursa polisi, azmettirici olduğu iddia edilen Çeçen Laura K. (34) ve imam nikahıyla yaşadığı Muhammed B'nin kılık değiştirdiğini belirledi.

İNTERPOL'DEN DESTEK ALDILAR

Bursa, İstanbul, Yalova ve Kocaeli'deki çeşitli adreslere de baskın düzenleyen polis, çok sayıda kuru sıkı tabanca ve mermi, sustalı bıçak, yabancı dilde basılı mühürler ve sahte pasaportlar ele geçirdi. Zanlıların kaçma ihtimaline karşı sınır kapılarını bilgilendiren ekipler, Interpol'den de destek aldı.

Ekipler, zanlıları geldikleri Aksaray'daki eve düzenledikleri operasyonda yakaladı. Aikidoda siyah kuşak sahibi zanlılar ile ekipler arasında bir süre boğuşma yaşandığı öğrenildi.

TANINMAMAK İÇİN ÇARŞAF GİYDİ

Yurt dışına kaçmak için sahte pasaport temin etmeye çalıştıkları sırada yakalanan Laura K'nın tanınmamak için çarşaf giydiği, Muhammed B'nin de saç ve sakalını kestiği belirlendi.

Bursa'ya getirilen zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Kılık değiştiren Laura K ve imam nikahıyla yaşadığı Muhammed B, basın mensuplarınca görüntülendi.



Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olaya karışan 9 kişiye ait çok sayıda sahte pasaport olduğunu, zanlıların bir kısmının Türkiye'ye sığındığını, bir kısmının ise ülkeye yasa dışı yollarla girdiğini tespit etti. Kod adı kullanan zanlılardan Laura K'nın "Melike" diye tanındığı belirlendi.

Polis ekipleri, 4 firari şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

NE OLMUŞTU

İddiaya göre, 12 Haziran'da, 3 aydır Bursa'da oturduğu öğrenilen Çeçen uyruklu Ladmira K'nın (24) İstanbul'da yaşayan ablası Laura K, telefonu kız kardeşinin erkek arkadaşı Ahıska Türkü Vatan Mavludov'un açması üzerine, bu kişiyle tartışmış, tartışmanın büyümesi üzerine abla Laura K. ve 8 yakını, Vatan Mavludov ile Bursa'da görüşmek için anlaşmış, Panayır Mahallesi'nde bir araya gelen iki grup arasında bıçaklı kavga çıkmıştı.

Kavgada Vatan Mavludov ile arkadaşı Murat Demirel bıçaklanarak, Mahmut Eşref ise tabancayla yaralanmıştı. Mavludov, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası otomobille kaçan 9 zanlıdan Maradi O. (43), Aslan M. (38) ve Gurem G. (30), Kocaeli'de yakalanmalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Demirel İstanbul Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (32)

fukara:

şu polislerin kılık kıyafetine bakar mısınız mayfa gibi iticiler şunlara elbise alın doğru düzgün ayıptır.

11
44
yanıtYanıtla
Merve DenisLihand34t@hotmail.com:

Senin kıyafetin güzel olaiblir ama içinde insanlığın şerefin namusun adamlığın yoksa bi işe yaramaz paşam ;)

yanıt0
yanıt0
kusmukel@me.com:

mervecim sende bahseder misin kıyafetinden yoksa son model jiplere binen ninjalardan mısın :) demek ki en laik olan benim

yanıt0
yanıt0
ELİF:

suriyeliler,ıraklılar,çeçenler,ruslar akın akın geliyor koşuyor Türkiye ye.bakıyorum hırsızlık olmuş,yabancı uyruklu,olay olmuş,yabancı uyruklu...hepsini göndersinler kendi ülkelerine...

36
10
yanıtYanıtla
sahaffafaffa@mail.com:

burası senin ülkenmiki siz kimsiniz?

yanıt0
yanıt0
elifsatan@hotmail.com:

sen kimsin lan ben bu ülkenin sahibiyim.

yanıt0
yanıt0
lela balanafissatinguiba@yahoo.fr:

ya elif hanım.bir şey bilimen gerekiyor.in san böyle düşünmeden konuşmaz.eğer sizin ülkelernizde bir yabancı varsa bilki r şey için geldi.yani insan kalkıp yabancı bir ülkeye gitmez.yurt dışında hiç bir türk mü yok.ye onlar?? türkiyeye geriye gönderlerse......baban yada kendide olabilir.............o zaman boş boşa konuşma.hayat ne olduğunu bilmiyorsun

yanıt0
yanıt0
sonmez:

han gecen ulkesi olduk akp sayesinde iranlicecenli azeri butun karanlik zumreler turkiyeye doldu

32
4
yanıtYanıtla
hakan ipek:

ninja kıyafeti dien yunan bozmaları bu ulkei bozan sizsiniz zaten

15
15
yanıtYanıtla
.Ç.Adınız Yazın:

turbaanlı bacılarımız akrdeslerımız cokk masum masallah masallah :)

15
15
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title