Haberler

Cicim Kilimi Projesi Finansman Arıyor

Manisa Yeniden Bir Yaşam Derneği'nin hazırladığı ayakkabı, koltuk kaplama, çanta ve hediyelik eşya sektörlerinde istihdam yaratacak olan Cicim Kilimleri Projesi finansman desteği arıyor.

Manisa Yeniden Bir Yaşam Derneği'nin hazırladığı ayakkabı, koltuk kaplama, çanta ve hediyelik eşya sektörlerinde istihdam yaratacak olan Cicim Kilimleri Projesi finansman desteği arıyor.

Manisa Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel, yaklaşık 5 ay önce geliştirdikleri ve Manisa'da özellikle köy kadınlarına, cezaevi mahkumlarına istihdam yaratacak olan Cicim Kilimleri Projesi'nin alt yapısı çalışmasının hazır olduğunu; ancak projeye finansör bulamadıklarını açıkladı.

Projeyi Manisa Valiliği'nden, Şehzadeler ve Yunusemre Kaymakamlığı'na kadar birçok yere sunduklarını dile getiren Dernek Başkanı Demirel, "Projeyi sunduğumuz yerlerin hepsi olumlu karşıladı. Ama hiçbirinden projeye destek konusunda geri dönüş olmadı. En son bir buçuk ay önce Manisa Büyükşehir Belediyesi ile görüştük, hala beklemedeyiz" diye konuştu.

Proje çerçevesinde öncelikle unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını tekrar canlandırmak istediklerini söyleyen Demirel, "Projemizin başka bir amacı ise dezavantajlı grupların bir arada çalışabilecekleri, ekip çalışması ile neler başarabileceklerini göstererek güven kazanmalarını sağlamak ve potansiyellerinin farkına varmalarına katkıda bulunmak. Köyden kente göç etmiş, gelir seviyesi düşük, mesleği olmayan ev hanımlarına vasıf kazandırarak istihdam sağlamak istiyoruz. Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve mahkumların hem orada kaldıkları süre içinde, hem de çıktıktan sonra bir meslek öğrenmelerine ve gelir elde etmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

MAHKUMLARA YENİ İŞ KAPISI

Proje çerçevesinde öncelikle cezaevlerindeki mahkumlara kilim dokuma eğitimi verileceğini dile getiren Dernek Başkanı Demirel, "Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki yaklaşık 400 mahkuma Cicim Halı Dokuma kursu verilecek. Daha sonra eğitimi bitirenler üretime başlayacak. Ürettiklerini satarak kendilerine gelir elde etmiş olacak. Ayrıca Yuntdağı Bölgesi'ndeki hanımlara da eğitimler vereceğiz. Onlar da evlerde ürettiklerini satarak kendi ekonomilerini sağlayacaklar" diye konuştu.

Dokunan kilimlerden istenirse çanta, ayakkabı, cüzdan, koltuk, sandalye ve sandık kaplaması, kemer gibi çeşitli eşyaların üretilebileceğini söyleyen Funda Demirel, "Şu anda projemiz için gerekli olan Cicim Halıları'nın dokunacağı tezgahlar S.S. Kozaklar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazır bekletiliyor. 80 tane tezgahımız hazır. Projenin eğitimlerini Halk Eğitim Merkezi, kursa katılacak kursiyerlerin ücretlerini ve sigortalarını Türkiye İş-Kur Müdürlüğü karşılayacak. Alt yapı hazır olan proje şimdi finansör desteği bekliyor. Proje çerçevesinde dokunacak kilimlerin iplerini, boyalarını çeşitli malzemelerinin teminini sağlayacak bir finansör ve kilim dokunacak tezgahları koyabileceğimiz yer arıyoruz. Konya'dan siparişler almaya başladık. Ayrıca şuanda 25 kişi kursa yazılmak için bize başvurdu. Cezaevindeki 400'e yakın mahkum kursu bekliyor. Bir an önce bu projeyi hayata geçirmemiz gerekir" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Funda Demirel Yunusemre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title