Haberler

CHP'nin 3 Yöneticisi TBMM Dışında Kaldı

Kesin Olmayan Seçim Sonuçlarına Göre, CHP'nin Liste Başı Olarak Seçime Giren 3 Parti Yöneticisi TBMM Dışında Kaldı.

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, CHP'nin liste başı olarak seçime giren 3 parti yöneticisi TBMM dışında kaldı.

Şanlıurfa'dan aday olan Genel Sayman Mahmut Yıldız ile MYK üyeleri Şerif Ertuğrul (Muş) ve Mesut Değer (Diyarbakır) seçilemedi. Tunceli'de liste başı olan Sinan Yerlikaya'nın durumu ise henüz kesinlik kazanmadı.

DSP listelerinden aday gösterilen 13 ismin tamamı milletvekili seçildi. Buna göre DSP'li Mustafa Vural (Adana), Emrehan Halıcı (Ankara), Mücahit Pehlivan (Ankara), Tayfun İçli (Eskişehir), Ahmet Tan(İstanbul), Ayşe Jale Ağırbaş (İstanbul), Süleyman Yağız (İstanbul), Hasan Macit (İstanbul), Hüseyin Mert (İstanbul) Hüseyin Pazarcı (İstanbul) Harun Öztürk (İzmir), Recai Birgün (İzmir) ve Hasan Erçelebi (Denizli) Meclise girdiler.

Seçim öncesi ANAVATAN'dan istifa ederek CHP'ye katılan Yozgat adayı Lütfullah Kayalar, Bitlis adayı Edip Safter Gaydalı ile Van adayı Şerif Bedirhanoğlu ise seçilemedi.

Bu arada CHP Genel Merkezi'nin önündeki partililerin büyük çoğunluğu, Genel Sekreter Önder Sav'ın açıklamasının ardından ayrıldılar.

Genel Merkezin bulunduğu Anadolu Bulvarı'ndaki köprülü kavşağa asılan Mustafa Sarıgül'ün büyük boy bez posteri dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title