Haberler

CHP'li vekilin TBMM'de çekiçle telefon kırmasına Meclis Başkanı Şentop'tan tepki: Kürsüye verdiği zarar tazmin edilir

Güncelleme:

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, kamuoyunda sosyal medya yasası olarak bilinen dezenformasyonla mücadele yasasını protesto etmek amacıyla TBMM kürsüsünde çekiçle telefonunu kırdı. Duruma tepki gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Kürsüler konuşmak içindir şov yeri değildir. Kınama cezası gerektiren bir eylem. Kürsüye verdiği zarar tazmin edilir." dedi.

Kamuoyunda 'sosyal medya yasası' olarak bilinen, dezenformasyonla mücadele yasasının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sürüyor. Muhalefet düzenlemeyi 'sansür yasası' olarak nitelendirirken, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay yasayla ilgili TBMM'de ilginç bir protestoya imza attı. Erbay, kürsüde cep telefonunu çekiçle kırdı.

"KULLANMANIZA GEREK KALMAYACAK"

Yasaya şiddetle karşı çıkan Erbay, "Bu yasa gençleri çok ilgilendiriyor. Ben buradan, 15, 16, 17 yaşında ve özellikle 2023'te Türkiye'nin kaderini belirleyecek 18, 19, 20 yaşında ilk defa oy kullanacak kardeşlerime seslenmek istiyorum. İstediğiniz yere tatile gidemiyorsunuz, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğini tableti, kıyafeti alamıyorsunuz. Mutsuzsunuz. Bunun sebebi, AKP iktidarı ve peşine takılan MHP. Tek özgürlüğünüz var. Instagram, Youtube, Facebook var. Orada haberleşiyorsunuz. Bugün 12 Ekim. Eğer buradaki yasa Meclis'ten geçerse bu telefonu (elindeki çekiçle telefonu kırarak) artık bu şekilde kırıp atabilirsiniz genç kardeşlerim. Kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Ama 2023 Haziran'da o genç kardeşlerim size gereken dersleri verecektir." dedi.

ŞENTOP: VERDİĞİ ZARAR TAZMİN EDİLİR

Yaşananlara tepki gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise Meclis kürsüsünde çekiçle cep telefonu kıran CHP'li Burak Erbay'ı hedef aldı. Şentop, "Kürsüler konuşmak içindir şov yeri değildir. Kınama cezası gerektiren bir eylem. Kürsüye verdiği zarar tazmin edilir." şeklinde konuştu.

MHP'DEN ÇEKİÇLİ PROTESTOYA TEPKİ: GENEL KURUL'A ÇEKİÇLE GİRİLEBİLİR Mİ?

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Erbay'ın Genel Kurul'a çekiçle girmesinin yasak olduğunu belirterek, "Biraz önce CHP Muğla Milletvekili, kürsüde konuşurken elinde çekiçle telefon materyalini parçaladı. Sorum hem size hem de CHP Grup Başkanvekili'ne. Efendim, Genel Kurul'a çekiçle girilebilir mi? En azından uyarmak gerekmez mi? Halen bu çekiç Genel Kurul'da mıdır?" ifadelerini kullanmıştı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Mustafa Şentop Burak Erbay Haberler

500

Yorumlar (12)

David Steinberger:

Yaptigi dogru degil ama Türkiyede niye Telefon tasiyoruz sosyal medya birilerini rahatsiz ediyor gercekleri orda insanlar görüyor tv kendi hakimyetinize almissiniz size göre haber yapiyorlar birini aciyoruz akp mhp destekliyor digerini aciyoruz chp iyi partiyi destekliyor halkin derdini kimse dile getirmiyor korkuyorlar ya kapatiliyor ya iceri atiliyorlar

98
43
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

Halkı yanlış bilgilendirmek, insanlara hakaretler etmek, ayrımcılık yapmak, halkı galyena getirmek, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNE hayasızca saldırmak, terör gruplarını desteklemek, teöristler için propaganda yapmak,, SOSYAL MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR

yanıt32
yanıt35
Ali KARA :

sosyal medyada gerçekler mi varmış ? uzaydan mı geldin aga sen...

yanıt17
yanıt8
Osman Tokgonul:

GERÇEKÇİ misin nesin . La oğlum , bu söylediklerini kimler yapıyor , birer örnek ver diyoruz papağan gibi aynı cümleyi tekrarlayıp duruyorsun . Ben vereyim : Geçen patlamalı yangın da, doğal gaz denildi , maalesef değilmiş, bak arkadaş yazılacak olan 250 karaktere sığmıyor .

yanıt10
yanıt6
Nazlı Muhip:

Kürsünün parasını tanzim edeceğinize 80 milyonun hakkini tanzim edin.

66
23
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

yalan ve iftira ile işiniz yoksa bu yasadan korkmanıza da gerek yok

57
31
yanıtYanıtla
Ramazotti Xxx:

Bencede yalan haberler ..engellenmeli isbat yükümlüğü getirilmeli millet gerçekten haber alsın acaba doğrumu şuphesi kalkmalı

60
20
yanıtYanıtla
sinyor:

kime göre yalan?tuik enflasyonu %80 açıklarken bağımsız araştırma grubu %300 hesapladı sence hangisi yalan söylüyor?tuik söylüyor ama bunu söylersen yasayı çiğnemiş oluyorsun.afgan,suriyeli sınırlardan yürüyerek geçip geliyor ama bunu söylersen yasayı çiğnemiş oluyorum hak mı bu?

yanıt16
yanıt15
ömer :

Kürsü durumdan çok rencide olmuş, tazminat talep edecek galiba ... Gene haklı bir isyanda odağı kaydırma çabaları.. Yasa geçsin beğeni butonuna bile tıklayamayacağız :)

14
28
yanıtYanıtla
Shef :

Yalan, iftira ve dezenformasyon haberlere ceza var. Eğer siz bunları yapmıyorsanız neden korkuyorsunuz ? Delilin varsa tabiki yazar çizersin. Size veya ailenize iftira atıldığını düşünün. Twitter dezenformasyon haberlerin merkezi konumunda.Bu kanun geç bile kalındı.

19
4
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title