Haberler

CHP'li Tarhan'dan İçişleri Bakanı'na Cadde ve Sokaklardaki Paralı Otopark Sorusu

Chp Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi Kocaeli'de de tartışmalara neden olan cadde ve sokakların ücretli otopark ilan edilmesiyle ilgili olarak İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk tarafından cevaplandırılması amacıyla TBMM'ye soru önergesi verdi.

Chp Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi Kocaeli'de de tartışmalara neden olan cadde ve sokakların ücretli otopark ilan edilmesiyle ilgili olarak İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk tarafından cevaplandırılması amacıyla TBMM'ye soru önergesi verdi. Tarhan önergesinde, yargı kararına rağmen otopark uygulamasını sürdüren belediyelere yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını sordu.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk tarafından cevaplandırılması amacıyla TBMM'ye soru önergesi verdi. Tarhan'ın verdiği önergede, 'Cadde ve sokakların belediyeler tarafından ücretli otopark ilan edilerek kiraya verilmesini yargıya taşıyan Burdur Tüketicileri Koruma Derneği'ni haklı bulan Danıştay, 'yolların amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği' gerekçesiyle düzenlemeyi iptal etmiştir' diyerek bu karara rağmen bu uygulamayı birçok belediyenin sürdürdüğünü hatırlattı. 'Cadde ve sokaklarda belediyelerin yaptığı bu uygulama nedeniyle pek çok vatandaşımız ve esnafımız rahatsızlık duymaktadır. Bu uygulama pek çok yaralamalı olaya neden olmuştur. Yakın tarihte Ankara Rüzgarlı'da bu uygulama nedeniyle yaşanan tartışmada bir esnaf hayatını kaybetmiştir' denilen Tahsin Tarhan'ın önergesinde yanıtlanmasını istediği sorular şöyle: 'Bakanlığınızın Danıştay'ın, cadde ve sokakların belediyeler tarafından ücretli otopark olarak kiralanmasının doğru olmadığına dair kararından sonra il ve ilçe belediyelerine Danıştay kararına uyulmasına ilişkin bir tebliğ gönderilmiş midir?

Bakanlığınıza şimdiye kadar sözkonusu uygulama ile ilgili olarak iletilmiş bir şikayet bulunmakta mıdır? Eğer şikayette bulunulduysa; şikayetçi olunan belediyeler hangileridir? Bu belediyeler hakkında Bakanlığınız tarafından herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?

Kocaeli Belediyesi tarafından Kocaeli merkezde hangi cadde ve sokaklar belediye tarafından kiraya verilerek ücretli otopark alanı olarak tahsis edilmiştir?

Şimdiye kadar Kocaeli Belediyesi ile ilgili olarak Bakanlığınıza iletilmiş bir şikayet bulunmakta mıdır?

Ankara Rüzgarlı'da ölümle sonuçlanan olay sonrasında Bakanlığınızın yüksek yargı kararını ısrarla uygulamayan belediyelerle ilgili olarak ek bir önlem ya da yaptırım alması söz konusu mudur?' - İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Sabahattin Öztürk Tahsin Tarhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title