Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran - Ikby'deki Gayrimeşru Referandum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'nun gayrimeşru referandumuna ilişkin, "Bizim önceliğimiz, Irak'ın toprak bütünlüğünün kalması ayrıca da dış politikada başka ülkelerin iç işlerine karışmamak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'nun gayrimeşru referandumuna ilişkin, "Bizim önceliğimiz, Irak'ın toprak bütünlüğünün kalması ayrıca da dış politikada başka ülkelerin iç işlerine karışmamak. Irak yönetiminin kendi kararlarına saygılı olmaktar." dedi.

Cankurtaran, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu ile Koçarlı ilçesinde kurulan Çakırbeyli Köylü Pazarı'nı gezdi.

Pazarcı kadınlarla bir süre sohbet eden Cankurtaran, daha sonra gündeme ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin dış politikada yanlış bir yol izlediğini ileri süren Cankurtaran, ülkeyi maceraya sokacak politikalara girilmemesini istedi.

Cankurtaran, IKBY Parlamentosu'nun gayrimeşru referandumuna ilişkin, "Bizim önceliğimiz, Irak'ın toprak bütünlüğünün kalması ayrıca da dış politikada başka ülkelerin iç işlerine karışmamak. Irak yönetiminin kendi kararlarına saygılı olmaktır." dedi.

Yasemin Öney Cankurtaran, TEOG'un kaldırılmasına ilişkin de herkesin bu sınavın kaldırılmasına sevindiğini, parti olarak bu tip uygulamaların yanlış olduğunu söylediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Yasemin Öney Cankurtaran Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title