Haberler

Çemberimde Gül Oya" Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : "Çemberimde Gül Oya" projesi Sergiden görüntüler "Çemberimde Gül Oya" projesi -Bayburt'ta, "Çemberimde Gül Oya" projesi kapsamında sergi açıldı Bayburt Sancaktepe İmam Hatip Ortaokulu, "Çemberimde Gül Oya" projesi kapsamında sergi düzenledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

"Çemberimde Gül Oya" projesi

Sergiden görüntüler "Çemberimde Gül Oya" projesi

- Bayburt'ta, "Çemberimde Gül Oya" projesi kapsamında sergi açıldı

Bayburt Sancaktepe İmam Hatip Ortaokulu, "Çemberimde Gül Oya" projesi kapsamında sergi düzenledi.

Taşhan'da düzenlenen serginin açılışı Bayburt Valisi Yusuf Odabaş tarafından yapıldı.

Proje hakkında katılımcılara bilgi veren Sancaktepe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Volkan Güneş, projenin amacının henüz unutulmamış, ancak unutulmaya yüz tutmuş kültürel ögelerin yeniden çocuklara anlatılması ve aktarılması olduğunu söyledi.

Projeyle birlikte çocukların geçmişteki kültürel değerleri tanıdığını belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında her il kendi tanıtımına yönelik çalışmaları yaparak öncelikli olarak bir yazma etrafında oyaları birleştirdiler. Daha sonra bu kültürel ögeler toplanarak ilk sergi yeri olan İzmir'e gitti. Sergi İzmir'den yola çıktı ve şuanda 15'nci sergi olarak Bayburt'ta. Sergi Bayburt'un ardından Erzincan'a gidecek ve 2017 yılı sonuna kadar tüm illerde açılmış olacak. Bu materyaller sergi sonunda Kültür Bakanlığı ya da Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilerek bir müze gibi sergilenmeye çalışılacak."

Proje koordinatörlerinden Esra Yazar ise, sergide tüm illerin kültürel değerlerinin tamamına yer verilmeye çalışıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sergide artık günümüzde çeşitli nedenlerle yok olmaya başlayan kültürel değerlerden her ilin yemekleri, türküleri, manileri ve yazmaları var. Yine bunların dışında illere ait yöresel ürünlerinde var. Örneğin Bayburt'tan bu ilin yöresel kadın dış giysisi ehram'dan yapılmış çeşitli hediyelik eşyalar var. Bunun dışında Bayburt'u tanıtan çeşitli dokümanlar var. Projede hem öğretmenler hem öğrenciler ve hem de veliler aktif olarak yer aldı. Böylelikle de çocuklarda da illerin kültürleriyle alakalı farkındalığı olmuş oldu."

Sergi hakkında koordinatörlerce yapılan bilgilendirmenin ardından Vali Odabaş ve beraberindekiler açılışını yaptıkları sergiyi gezdi.

Açılışa, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Volkan Güneş Yusuf Odabaş Sancaktepe Bayburt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title