Haberler

Çankırı Şehitlerine Ağlıyor

Ankara'daki dün düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olanlardan bir astsubay ile sivil memurun Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi.

Ankara'daki dün düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olanlardan bir astsubay ile sivil memurun Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi.

Merasim Sokak'taki saldırıda mesai sonrası servis aracı içinde bulunduğu sırada şehit olanlardan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan Cumali Akman'ın Çankırı Merkez Balıbağı Köyü nüfusuna, Hava Astsubayı Mehmet Koray Pınar'ın Çankırı'nın Ilgaz ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Çankırılı şehitlerden evli ve 1 çocuk babası Cumali Akman'ın cenazesi ikindide Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde kılınacak cenaze namazı ardından Sarıbaba Mezarlığı'na defnedilecek. Hava Astsubay Koray Pınar'ın cenazesinin ise Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde yaşayan ailesinin isteği üzerine Gemlik'e defnedileceği kaydedildi. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan yayımladığı taziye mesajında, şöyle dedi:

"Dün gece Ankara'da meydana gelen hain saldırıda şehit olan asker ve sivil vatandaşlarımıza rahmet dilerim. Allah milletimizi korusun. Dirlik ve birliğimizi daim kılsın. Şu bilinmelidir ki Türk milleti bu badireleri aşacak güç ve metanettedir. Aynı saldırıda şehit olan Çankırılı hemşerilerimiz Hava Astsubayı Koray Pınar ve Askeri Sivil Personel Cumali Akman'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz Çankırılılara sabır ve başsağlığı dilerim."

28 kişinin hayatını kaybettiği ve 61 kişinin de yaralandığı saldırı ile ilgili Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de saldırılardan büyük bir üzüntü duyduklarını ancak, bu saldırıların Türk Milleti'ni birbirine daha da birleştireceğini, bu eylemleri yapanların ve arkasındaki güçlerin amaçlarına asla ulaşamayacaklarını söyledi.

Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır'da, Ankara saldırısında Ilgazlı Hava Astsubay Koray Pınar'ın şehit olduğu ve büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirterek, "Şehidimizin ailesi Bursa Gemlik'te yaşıyor. Cenazesi ailenin isteği ile Gemlik'e defnedilecek. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

- Çankırı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Koray Gemlik Politika Güncel Haberler

title