Haberler

Çan'da Sevgi İzi Projesi

Çanakkale’nin Çan Belediyesi, ünlü televizyon programcısı Müge Anlı ile birlikte özel eğitime ve bakıma muhtaç zihinsel engelli kişiler ile Alzheimer hastalarını güvence altına alacak, Sevgi İzi projesini hayata geçirdi.

Çanakkale'nin Çan Belediyesi, ünlü televizyon programcısı Müge Anlı ile birlikte özel eğitime ve bakıma muhtaç zihinsel engelli kişiler ile Alzheimer hastalarını güvence altına alacak, Sevgi İzi projesini hayata geçirdi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, " Biz belediyeciliği park yapan, yol yapan, altyapı inşa eden, çöp toplayan kurumlar olarak görmedik ve görmüyoruz. Belediye olarak bunları tabi ki yapacağız hatta en iyi şekilde yapacağız; ama önce insan diyeceğiz. Belediye olarak hizmetlerimizi bu anlayış çerçevesinde sürdürürken, tabi ki bizler için ayrı bir önem arz eden ve toplum içerisinde onları her zaman en ön sıralarda görmek istediğimiz özel bakıma ve özel eğitime muhtaç vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Çanımızda yaşayan özel bakıma ve özel eğitime muhtaç kardeşlerimizi toplumdan soyutlamak yerine onların hayatın birer parçası olmalarını sağlayacak proje, faaliyet, etkinliklerle bu kardeşlerimizin sosyal yaşamda hak ettikleri yeri bulmaları için çalışıyoruz. Bu kapsamda Çanımızda yaşayan bu özel insanlarımızın güvenlikleri için elzem olan yeni bir uygulamayı hayata geçirdik" dedi.

Sevgi izi nedir?

Proje kapsamında verilen numaralara göre engelli vatandaşların kimlik bilgileri, nerede oturdukları ve ailesi hakkında bilgiler ülke çapında bir veri bankasında ve emniyet mensuplarında bulunacak. Hiçbir şekilde, engelli vatandaşın bilgileri emniyet mensuplarının dışında kullanılmayacak. Engelli vatandaşı bulan kişi ya da kişiler, özel kişilerin kolundaki Sevgi İzi numarasıyla polis, jandarma veya en yakın birime başvuru yapacaklar. Bileğindeki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak. Yurt dışında elektronik kelepçe bileklik şeklinde bu tarz projeler uygulanırken bu bileklerin kaybolmasının önüne geçecek sevgi izi dövmesi ile kalıcı dört rakamlı bir numara ile bilgileri veri bankasına depolanıyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Kuzu Müge Anlı Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title