Haberler

Can Çocuk Yayınları 33. İstanbul Kitap Fuarı'nda!

Güncelleme:

Can Çocuk Yayınları, 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda yepyeni kitapları ve çok sevilen yazarlarıyla okurlarıyla buluşuyor.

Bugüne kadar çocukların okumaktan hiç vazgeçmemesi ümidiyle yayımladığı yerli ve yabancı dörtyüzü aşkın kitabı ve çok sevilen yazarlarıyla Can Çocuk, 33. İstanbul Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluşmaya hazır.

Can Çocuk Yayınları, İstanbul Kitap Fuarı'nda, Salon 2'de 503B numaralı standında yazarlarından Sevin Okyay, Muharrem Buhara, Cemre Soysal, Refik Durbaş, Süleyman Bulut, Sevim Ak, Göknil Genç, Aslı Tohumcu, Adnan Binyazar'la minik okurlarını buluşturacağı birbirinden renkli imza etkinliklerine ev sahipliği yapacak.
Ayrıca 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın Türk Sinemasının yüzüncü yılı dolayısıyla bu yıl tema olarak belirlediği "Sinemamızın 100 Yılı" başlığıyla paralel bir konuyu masaya yatırdığı bir söyleşi etkinliği de Can Çocuk Yayınları programında. 8 Kasım Cumartesi günü, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Kınalıada Salonu'nda gerçekleştirilecek "Çocuk Kitaplarının Sinemaya Uyarlanması ve Charlie'nin Çikolata Fabrikasının 50. yılı" başlıklı bu söyleşinin konuşmacıları yazar, çevirmen, radyo programcısı Sevin Okyay, yazar, kitap eleştirmeni ve oyuncu Görkem Yeltan ve senarist, yazar Muharrem Buhara olacak ve söyleşinin moderatörlüğünü Can Çocuk Yayınları editörü Ebru Akkaş Kuseyri gerçekleştirecek.

9 Kasım Pazar günüyse Can Çocuk Yayınları'nın yayın danışmanlığını yapan Davranış Bilimleri Enstitüsü'nden Uzman Klinik Psikolog Cemre Soysal, kitap okumanın nörolojik, psikolojik ve sosyal etkileri üzerine "Kitaplarla Zenginleşen Hayat" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Fuarda Öne Çıkacak Can Çocuk Yayınları Kitapları

Yazarların yanı sıra Can Çocuk yeni kitaplarıyla da okurlarını buluşturmaya hazır: Maurice Sendak'ın, yayımlandığında Amerika'da sansüre uğrayan, bugün klasikleşmiş resimli çocuk kitabı Vahşi Şeyler Ülkesinde uzun bir aradan sonra yeni yayımıyla Can Çocuk raflarında fuar ziyaretçilerini bekliyor. Yine çocuk edebiyatında dünyaca ünlü iki önemli yazardan, iki yeni kitap da İstanbullu okuyucularla buluşuyor: Gianni Rodari'den Yalancılar Ülkesi ve Roald Dahl'dan İrikıyım Timsah. İtalyan yazar Stefano Bordiglioni'nin kalemiyle çocukları matematik problemlerinde ezberbozmaya davet eden Paolo'nun Düşproblemleri yine bu fuarda ilk kez İstanbullu okuyucularını bekliyor. Can Çocuk Yayınları'nın son çıkan kitaplarından Bay Jaromir ve Çalınan Elmaslar, Avusturya'nın en önemli çocuk kitabı yazarlarından Heinz Janisch'in kaleminden heyecanlı bir dedektiflik hikâyesi dizisi olarak polisiye seven okurlar için yine fuarda raflarda olacak!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Bulut Refik Durbaş Sevin Okyay İstanbul Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title