Haberler

Çaldağı'nda 2 Milyon Ağaç Kesilecek

Güncelleme:

Manisa Çaldağı'nda nikel cevheri bulundu. Çevre Bakanlığı'nın bölgeye tesis kurmasına izin vermesiyle 2 milyon ağaç kesilecek.

Manisa'nın Turgutlu İlçesi sınırlarında kalan ve yaklaşık 2 milyon ağacın kesilmesinin öngörüldüğü Çaldağı'nda nikel cevherinin çıkartılmasıyla ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildiği öğrenildi. Bu onayın ardından TEMA Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İsmail Duman, "Projenin hazırlık aşamasında 200 bin ağaç kesildi. Tesis çalışmaya başladıktan sonra 1 milyon 800 bin ağaç katledilecek" dedi.

"İZİN VERMEYECEĞİZ"

Turgutlu Çevre Platformu'ndan (TURÇEP) Avukat Hasan Namak, kararı yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Çaldağı eteklerinde faaliyete geçecek ilkel yöntemle nikel cevherinin çıkartılacağı gerekçesiyle tepkilere neden olan madenle ilgili firma tarafından bu yılın başlarında hazırlanan 2'nci ÇED raporunun 27 Ekim'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onandığı ortaya çıktı. Raporda, bölgedeki fay hatlarının gösterilmediği ileri sürüldü. İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nden, TEMA Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Duman, projenin hazırlık aşamasında yaklaşık 200 bin ağacın kesildiğini, tesis çalışmaya başladıktan sonra da yaklaşık 1 milyon 800 bin ağacın katledileceğini iddia etti. TURÇEP avukatlarından Hasan Namak, "Konuyu mahkemeye taşıyacağız. Yırca'da neler yaşandığını gördüğümüz için bu süreç içinde Çaldağı'nda ağaç kesilmesine izin vermeyeceğiz. Yargı karar verinceye kadar orada da gerekirse çadırlarımızı kuracağız" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İsmail Duman Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (71)

vatandaş maho:

durmak yok, çevre katliamına devam. . . !

32
16
yanıtYanıtla
akkuzu:

kardeşim her şeye politik nedenlerle karşı çıkıyorsunuz. ne yani taş devrine mi dönelim. enerji ve maden üretmeyelim mi. o zamanda üretim yok diye bağıracaksınız. mart kedilerinden hiç farkınız yok yani. . vır vır da vırvır, mırmır da mırmır. .

27
15
yanıtYanıtla
Selahaddin:

oraya genelevi yapilacak dense hic kimse itiraz etmez sizi gidi dürzüler sizi, siz Agac sevdalisi falan degilsiniz, ülke gelismesin derdiniz o.

16
22
yanıtYanıtla
Trabzon 61:

Geziçi uşaklar nerdesin. . . Alo ağaçlar kesiliyor. . . . :) Van erdişte ağaçlar kesilirken nerdeydinizManisada ağaçlar kesiliyor nerdesinizDemek gezi olaylar ağaç tutukusu değil hainlik planıymış. .

21
17
yanıtYanıtla
osmanusta:

Bu agacseverlerin yaklasan noel kutlamalari nedeniyle kesilecek cam agaclarina karsi tutmlarini cok merak ediyorum,

25
12
yanıtYanıtla
SalihmobilWeb@haberler.com:

Başlatmayın ağacınıza, geri zekalılar, gidin tas devrinde yasayın derdiniz ağaçta tabi, kesilen kadar dikilecek zaten

21
14
yanıtYanıtla
Zaza23mobilWeb@haberler.com:

Ülkenin menfaati neyi gerektiriyorsa o yapılmalıdır...

23
12
yanıtYanıtla
poyrazmobilWeb@haberler.com:

Ya su ağaç kesilmesine o yapılmasın bu fabrika kurulmasın diyenler bi kişiye maaş versinler bakalım tabi sizin için herşey güzel aylık 4 binlira 5 maaş alıyorsunuz size hayat güzel

23
11
yanıtYanıtla
KILIÇ:

AVUKAT BEY KARDEŞİM ANLADIKTA BU ÜLKEDE İSTİHDAM SORUNU VAR PETROL YOK BAŞKA GELİR YOK AGAÇ KESİLECEK DİYE MADENLER TOPRAK ALTINDA KALSINMI DİYELİM. SENİN AMACIN AGAÇ DEGİL BAŞKA İŞLER,

20
11
yanıtYanıtla
ŞEHİRLER YIKILSIN YERLERİNE AĞAÇ DİKİLSİ:

memlekette ne kadar tesis, bina, ev, fabrika, liman . . . ne varsa yıkılsın yerlerine ağaçlar dikilsin, göller barajlar kurutulsun yerlerine ağaçlar dikilsin, herkes ne yapacak bunlara, ev isteyen bir ağacın dalına çıksın tünesin orada, ne ihtiyacımız var bunlara canım deelmi. .

19
12
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title