Haberler

Büyükşehir Bursa'ya İlham Veriyor

Güncelleme:

Başkan Altepe; "Çarşımız Türkiye'de örnek olsun istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin kentin vizyonuna değer katan çalışmaları, Bursalı sivil toplum kuruluşlarına da ilham veriyor. Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) üyeleri, hazırladıkları 'Bursa Antika Pazarı' projesini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye sundu.

Bursa'yı çağdaş bir kent vizyonuna taşıma çabasıyla çalışmalarına yön veren Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının projelerini de dikkate alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; Bursa'ya gönül veren SİVİLAY Başkanı Okan Aras, proje danışmanı Erdem Saker, SİVİLAY Yönetim Kurulu üyeleri Nedret Bayramoğlu, Hamide Ertem, Sibel Bağcı Uzun, Sabri Erdem, Nesrin Erdem, Erol Yılmazer, Kapalı Çarşı Derneği Başkan Yardımcısı Şeref Akgün ile Proje Danışmanı ve Antikacı Mehdi Kamruz'u Gönül Dostları Sofrası'nda ağırladı.

SİVİLAY Başkanı Okan Aras, SİVİLAY üyesi Hamide Ertem'in mimarı olduğu fikirden yola çıkarak 'Bursa Antika Pazarı' projesini hazırladıklarını ve projenin destek görmesi halinde kent merkezinde, ayda bir pazar gününün kaliteli bir etkinlikle buluşacağını ifade etti. Bursa Antika Pazarı projesinin detaylarıyla ilgili bilgiler veren Aras, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Ertuğrul Bey Meydanı'nda açılması düşünülen pazarın tarihi cazibeye sahip bölgeye hem ekonomik hem de sosyal anlamda fayda sağlayacağını ve Bursa'ya değer katacak çalışmalara destek verdiklerini söyleyerek projeyi Başkan Altepe'ye takdim etti.

Proje Danışmanı Erdem Saker ise proje hayata geçirildiği takdirde, tarihi Avrupa kentlerinde yaşatılan güzel bir uygulamanın Bursa'daki Cumhuriyet Caddesi'ne de canlılık getireceğini ifade etti.

"Çarşı kentin merkezi, Bursa'nın atardamarı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalarına, kent dinamiklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Yapılan işlerin halkın desteğiyle daha da önemli hale geldiğini kaydeden Başkan Altepe, "Çarşı bizim için önemli. Bursa'da en çok çalıştığımız konular arasında çarşının canlandırılması geliyor. Çarşı, kentin merkezi, Bursa'nın atardamarıdır. Bizim çarşımız Türkiye'de örnek olsun istiyoruz. Bu noktada yapılacaklarla çarşıya hareket getirelim ,kente yakışır mekanları Bursa'ya kazandıralım" diye konuştu.

Başkan Altepe, hazırlanan proje üzerinde çalışacaklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Okan Aras Türkiye Güncel Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bakmadan Geçme

Sırbistan-İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Sırbistan-İngiltere maçı şifresiz mi? Kurban eti yıkanır mı, kırmızı et yıkanır mı? Kurban kesildikten sonra et yıkanır mı? Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu?
Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title