Haberler

Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'la Görüşmek İçin İmralı'ya Gitti

Güncelleme:

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'la bayram görüşmesi yapmak için kardeşi Mehmet Öcalan Bursa'nın Gemlik ilçesine geldi. Öcalan, daha sonra Gemlik'ten İmralı'ya gitti.

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la bayram görüşmesi yapmak için kardeşi Mehmet Öcalan adaya gitmek üzere Bursa'nın Gemlik ilçesi'ne geldi.

"BİZ DEVLETTEN BİR TEK BUNU İSTİYORUZ"

Burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Mehmet Öcalan, "2 seneye yakın zamandır görmüyoruz. Avukatlar da 5 yıldır görüş yapmadı. Biz hükümetten devletten bir tek bunu istiyoruz. Öcalan'ın yasal hakkı vardır. Bunun için avukatların önünün açılmasını bekliyoruz. Bir de aile... Bu hakkın bize verilmesini istiyoruz." dedi.

JANDARMA KARAKOLUNA GELDİ

Mehmet Öcalan, daha sonra İmralı'ya gidiş öncesi kontrollerin yapılması amacıyla Gemlik Jandarma Komutanlığı'na alındı. Buradaki kontrollerin ardından Mehmet Öcalan 09.13'te Ada'ya gitmek üzere jandarmadan ayrıldı. Mehmet Öcalan, Gemport Limanı'ndan adaya gidecek. Mehmet Öcalan, en son 6 Ekim 2014'te yine Kurban Bayramı dolayısıyla görüş için İmralı Adası'na gitmişti.

Abdullah Öcalan'a, Kurban Bayramı dolayısıyla kardeşi Mehmet Öcalan'la açık görüş izni verilmişti. Abdullah Öcalan ile son olarak nisan ayında Avrupa Konseyi İşkenceyi ve Kötü Muameleyi Önlenme Komitesi (CPT) üyeleri görüşmüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Öcalan İmralı Adası Gemlik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title