Haberler

Bursa'da Üst Geçitleri Olmayan Mahalleliler Ölüme Meydan Okuyor

Bursa'nın Nilüfer ilçesi sınırlarında bulunan Ata Bulvarında sökülen üst geçitten dolayı vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken adeta ecel teri döküyor.

90 kilometre hızla gelen araçların arasından geçen vatandaşlar, bariyer sınavını da atlattıktan sonra caddenin karşısına ulaşabiliyor.Nilüfer ilçesindeki Ata Bulvarıyla bütün ulaşımlarını sağlayan Işıktepe Mahallesi sakinleri adeta ölüme meydan okuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 ay önce projelendirilen ve 15 gün önce sökülen üst geçit yapılmayı bekliyor. 15 gündür bulvarı kullanarak Ataevler mahallesine gitmek zorunda kalan vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Caddede seyreden yüzlerce aracın arasından karşıya geçen vatandaşlar, caddenin karşısına geçmek için tehlikeli bir sınav veriyorlar. Kimi mahalle sakinleri çocuklarıyla kimisi de ailesiyle caddenin karşısına geçerken zor anlar yaşıyor. Bir an önce üst geçidin yapılmasını isteyen vatandaşlar, ölümlü ve yaralamalı kazalar olmadan önce yetkilileri göreve davet etti.Vatandaşların tepkisi üzerine bulvar üzerinde basın açıklaması yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Ömer Ünsal, Işıktepe mahallesinin kaderine terk edildiğini belirterek, "Halkın talepleri dikkate alınmadan yapılan uygulamaları eleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi daha önce yapmış olduğu üst geçidi revize etmesi gerekirken başka bir yere taşımıştır. Bursa’ya gerçekten büyük bir mali külfettir. Yapılacak olan yeni üst geçidin ihale rakamı 325 bin liradır. Bu rakama tekrar başka bir yere monte edilmesi düşünülmektedir. Bu mahallenin bir girişi var, maalesef çıkışı yok." dedi.

"80-90 KM HIZLA GELEN ARAÇLARIN YANINDAN GEÇİYORLAR"

İnsanların karşıdan karşıya geçerken hayatlarını tehlikeye atmak zorunda kaldığını vurgulayan Ünsal, şöyle devam etti :

"Bu insanlar karşıya geçerken 80-90 km hızla geçen araçların arasından karşıya geçmeye çalışıyorlar ve hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Işıktepe halkı mecburen karşı tarafa geçmek zorunda. Niçin? Çünkü okullar, alışveriş merkezleri, fatura ödeme merkezleri karşı taraftadır. Özellikle yaşlı insanlarımızın ve öğrencilerimizin hayati tehlikesi söz konusudur. Ayrıca üst geçidin yerinin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Çağrımız Işıktepe Mahallesi halkının taleplerinin dikkate alınmasıdır."

"15 GÜNDÜR HAYATIMIZ TEHLİKEDE"

Işıktepe Mahallesi Muhtarı Halim Sarıyer, üst geçidin bir an önce yapılmasını istedi. Sarıyer, "Üst geçidi, caminin karşısına alınmasını istemiştik. Ama karşı tarafta doğalgaz hattı geçtiğinden dolayı 50-60 metre ileri kaydı. Ona da razı olduk. Ama 1 yıldır çok mağduruz. 15 gün önce bir gecede gelip üst geçidi kesip buraya koydular. 15 gündür hayatımız tehlikede" dedi.

Engelli vatandaş Sıddık Türkoğlu ise üst geçidin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.

Ellerinde poşetlerle karşıdan karşıya geçtikten sonra konuşan Işıktepe mahallesi sakinlerinden Ahmet Çilingiroğlu, "Çok zorluklar çekiyoruz. Yağışlı havalar oluyor, karlı havalar oluyor. Üst geçidin mecburen olması lazım" dedi.

Belediye yetkilileri , sökülen üst geçidin daha uygun bir yere yerleştirileceğini açıkladı.

ŞÜKRÜ FIRAT

BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ömer Ünsal Işıktepe Sarıyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title