Haberler

Burgan Bank'a150 Milyon ABD Dolarlık Sendikasyon Kredisi!

Burgan Bank, 8 ülkeden 13 bankanın katılımıyla 150 milyon ABD dolarlık sendikasyon kredisi aldı. Alınan kredi, dış ticaretin finansmanında kullanılacak.

Burgan Bank ; HSBC, Commerzbank, Mashreqbank ve Arab Banking Cooperation liderliğinde, reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılmak üzere, ABD doları ve Euro cinsinden toplam 150 milyon ABD doları tutarında sendikasyon kredisine imza attı. Burgan Bank'ın 13 banka ile imzaladığı sendikasyon kredisi; 87 milyon ABD Doları ve 57 milyon Euro olmak üzere 2 dilimde, 364 günlük ve 367 günlük vadeye sahip.

Kredinin faiz oranı, ilk vade diliminde libor + %1,00 ve ikinci vade diliminde libor + %1,20 olarak gerçekleşti.

Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, konuya ilişkin şunları söyledi: "Burgan Bank olarak gerek Türkiye'de yürüttüğümüz faaliyetler, gerek başarılı finansal sonuçlarımız ve gerekse güçlü sermayedarımızın desteği sayesinde ilk kez değerlendirildiğimiz Fitch tarafından yatırım yapılabilir seviyede Türkiye'de alınabilecek en yüksek kredi notunu aldık. Kurumumuza duyulan bu güveni boşa çıkarmayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Geçen sene Haziran ayında gerçekleştirdiğimiz bankamızın ilk sendikasyon kredisinin ardından bu yıl, daha fazla ülkenin ve bankanın katılımı ile 150 milyon dolarlık yeni bir sendikasyon kredisine imza atıyoruz.

"Biz tüm çalışanlarımızla beraber, daima işimizin odağına müşterilerimizi koyarak, onların ihtiyaçlarına çözüm üretmeyi hedefleyerek bankamızı geliştiriyoruz. 8 ülkeden 13 bankanın katılımı ile hayata geçirdiğimiz 150 milyon dolar değerindeki sendikasyon kredisi, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere müşterilerimize önemli bir kaynak oluşturacak. İmzaladığımız bu sendikasyon kredisi, ülke ekonomisine verdiği katkının yanı sıra Türk ekonomisinin ve bankacılık sisteminin güvenilirliğine işaret etmesi nedeniyle de büyük önem taşımaktadır. Destek veren tüm bankalara teşekkür ederim."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Commerzbank Burgan Bank Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title