Haberler

Bugün Gazetesi Muhabiri Kamil Maman Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

Koza İpek Medya Grubu'nun önünde gözaltına alınan Bugün Gazetesi muhabiri Kamil Maman, bugün adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

Kayyum heyetinin dün polis eşliğinde Mecidiyeköy'de bulunan Koza İpek Medya Grubu'na gelerek yayını kesmesinin ardından yaşanan gerginlik sonrası 1'i Bugün Gazetesi muhabiri Kamil Maman olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen 5 kişi, çıkarıldıkları Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgularının ardından, adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

KELEPÇE TAKILDI

Serbest bırakılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Bugün Gazetesi muhabiri Kamil Maman, polisin kendisini gazetenin ikinci katında saat 09.00'da kelepçe takarak gözaltına aldığını söyledi. Karakola götürüldüklerini ve ifadelerinin akşam ancak saat 18.00'de alındığını anlatan Maman, polisin kendisine 'Kamera kayıtlarına bakacağız, senin ne suç işlediğine ona göre karar vereceğiz' dediğini söyledi. Polis kayıtlarının incelendiğini, ancak gözaltına alındığına dair görüntülerin olmadığını belirten Kamil Maman, gazete içerisinde gözaltına alındığına dair tutunak tutulmasına rağmen, Emniyet'te 'Toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet etmek' suçlamasıyla karşılaştığını kaydetti.

GECEYİ NEZARETHANEDE GEÇİRDİ

Gözaltı kararının savcı tarafından akşam saatlerinde verildiğini ifade eden Maman, geceyi nezarethanede geçirdiğini, ardından savcılığa sevk edildiğini söyledi. Savcılıkta kendisine sadece 'Bugün Gazetesi'nde ne işiniz var? O gün orada ne yapıyordunuz' diye sorulduğunu belirten Maman, mahkemede ise hakimin kendisine 'Örgüt kurmak' suçundan gözaltına alındığını söylediğini aktardı. Gözaltı kararında 'Örgüt kurmak' suçlamasının olmadığını vurgulayan Maman, hakime verdiği cevapta, 'Tek başıma nasıl bir örgüt kurdum? Örgüt üyeleri kim?' dediğini söyledi.

"KOMİK VE HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE GÖZALTI"

Yaklaşık 28 saat gözaltında kaldığını ve kendisini bu şekilde gözaltına alanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Bugün Gazetesi muhabiri Kamil Maman, ellerindeki kelepçe izlerini gösterdikten sonra, "Benden sonra inşallah hiçbir gazeteci, gazete binasında çalışırken, bu şekilde, komik ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmaz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İpek Holding Kamil Maman Koza Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title