Haberler

Bu Fotoğrafın Ödülünü Verdi

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'la Birlikte İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs 2007'de Çekilen 'Kontrolsüz Güç' Adlı Fotoğrafın Ödülünü Verdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’la birlikte 1 Mayıs 2008’deki polis şiddetinin sorumlusu olarak gösterilen ve istifaya davet edilen İstanbul Valisi Muammer Güler, Milliyet Gazetesi’nin 58. yıl gecesinde, 1 Mayıs 2007’de çekilen "Kontrolsüz Güç" adlı fotoğrafın ödülünü verdi.

MİLLİYET Gazetesi’nin 58’inci yılı kutlamasında Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü ve Örsan Öymen İnceleme Ödülü de sahiplerini buldu. Doğan Medya Center’da düzenlenen gecede, Yılın Haberi ve Yılın Fotoğrafı’nın sahiplerine ödüllerini İstanbul Valisi Muammer Güler verdi. 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyenlere karşı "Orantısız güç" kullanmakla suçlanıp büyük bir kesimin tepkisini çeken ve kınanıp eleştirilen Güler, kaderin bir cilvesi olarak, kontrolsüz gücü gösteren bir fotoğrafa ödülü kendi elleriyle vermek zorunda kaldı.

2007’nin 1 Mayıs’ında Anadolu Ajansı foto muhabiri Erhan Sevenler tarafından çekilen ’’Kontrolsüz Güç’’ fotoğrafı, birkaç polisin ortasında kalan ve yere kapanan bir göstericiyi gösteriyordu. Abdi İpekçi anısına düzenlenen Yılın Gazetecilik Ödülü, Haber dalında "PKK’yla Geçen 24 Yılın Komutanları" adlı haberiyle Milliyet Gazetesi Yazarı Fikret Bila’nın oldu. Örsan Öymen anısına verilen Yılın İnceleme Ödülü’nü ise "Nasıl Bir Eğitim Reformu" başlıklı çalışmasıyla Prof. Dr. Bozkurt Güvenç kazandı.

Telefonda konuşamıyoruz

Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi İzet’in de katıldığı törende açılış konuşmasını yapan Doğan Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Sedat Ergin’in Milliyet’i, "Açık denizde ne fırtına olursa olsun yolundan kopmayan bir gemiye" benzettiğini belirterek, "Türkiye’de bu geminin olduğunu bilmekten huzur duyuyorum" dedi. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ise şunları söyledi: "Olağanüstü rejim dönemlerinde karşılaştığımız ve artık çok geride kaldığını zannettiğimiz bazı antidemokratik uygulamaların 2008’de basını hedef alması, Türk basını için düşündürücü bir tablodur. Gazetecilerin, yazarların sabaha karşı evlerinden alınıp götürülmelerini, özel hayatlarının sorgulanmasını kabullenemeyiz. Bugün kendi camiamızda, kendi aramızda artık telefonlarda konuşmaya çekiniyoruz."

Yayın çizgisine devam

Törende Milliyet Gazetesi’nde 10, 20 ve 25. yılını dolduranlara plaketleri verildi. Milliyet’te 25 yılını dolduran köşe yazarı Derya Sazak ve Spor Müdürü Cem Şengül’e plaketlerini veren Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Milliyet Gazetesi’nin ilk göz ağrısı olduğunu ifade ederek, "İnşallah benden sonra çocuklarım, sonra da onların çocukları Milliyet’in yayın çizgisini ve ödül törenlerini sonsuza kadar devam ettirir" dedi.

1 Mayıs 2008 şiddetinin valisi

İstanbul Valisi Muammer Güler’in ödül verdiği yılın fotoğrafı "Kontrolsüz güç" başlıklıydı. 2007’nin 1 Mayıs’ında Anadolu Ajansı foto muhabiri Erhan Sevenler tarafından çekilen fotoğraf, birkaç polisin ortasında kalan ve yere kapanan bir göstericiyi gösteriyordu. Güler, geçen 1 Mayıs’taki polis şiddetinin sorumlusu olarak eleştirilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title