Haberler

Bir Yarışmaya Katıldı Hayatı Değişti

Mersin'in Tarsus ilçesinde okula gitmeyi çok istemesine rağmen, babası tarafından okula gönderilmediği gibi tarlada çalışmak zorunda kalan genç kızın hayatı, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışmasına katılmasıyla adeta değişti.

Mersin'in Tarsus ilçesinde okula gitmeyi çok istemesine rağmen, babası tarafından okula gönderilmediği gibi tarlada çalışmak zorunda kalan genç kızın hayatı, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışmasına katılmasıyla adeta değişti. Yarışmanın ardından 'Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptırıp, yeğeninin kitaplarıyla hazırlandığı KPSS'den 95 puan alıp, ataması gerçekleştirilen genç kız, şimdi de üniversite sınavına girip 'tıp fakültesi'ni kazanma hayali kuruyor.

Tarsus'a 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yanıkışla köyünde yaşayan 28 yaşındaki Zeynep Tekeli'nin hayatı, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde olduğu gibi Tarsus'ta da organize edilen; 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışmasına katılması ile adeta değişti. Babası Halil Kemal Tekeli'nin, kız çocuklarını okutmama düşüncesi nedeniyle okumayı çok istemesine rağmen tarlada çalışıp, köy yaşamına ayak uydurmak zorunda kalan Zeynep Tekeli, söz konusu yarışmadaki başarısı ile hem babasının, hem de köyde yaşayan diğer ailelerin eğitime olan bakış açısının değiştiğini dile getirdi.

Tekeli, Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, Ev Ekonomisi Bölüm Sorumlusu Özlem Sönmez ile birlikte Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ni, makamında ziyaret etti. Özlem Sönmez'in yarışma öncesinde babasını ikna etmesiyle başlayan Zeynep Tekeli'nin başarı öyküsü, 'Açıköğretim Lisesi'ne hazırlandığı sırada yeğeninin eski ders kitaplarından da yararlanarak girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) kazandığı 95 puan ile Aydın'da bulunan Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü'nde 'devlet memurluğu' kadrosuna atandığını öğrenmesiyle bambaşka bir boyuta taşındığını anlattı.

Bu süreçte boş durmayarak, üniversite sınavına da hazırlandığını dile getiren Tekeli, istediği tek bölümün ise 'tıp fakültesi' olduğunun altını çizerek, "Babamın kız çocuklarını okutmama düşüncesini yıkmanın mutluluğu içerisindeyim. Artık babam bana; 'Gireceğin sınavlara ben seni götüreyim' diyor. Puanım yeterli olursa tek tercih olan tıp fakültesine gitmeyi çok istiyorum. Kendime oldukça güveniyorum. Bu yıl olmaz ise bu önümüzdeki yıl mutlaka çok çalışarak, tıp fakültesine gideceğim" dedi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi de sahip olduğu zekası ile Zeynep Tekeli'nin bir cevher olduğu yorumunda bulundu. Güldibi, "Tarsus'ta böyle zekası ve azmi ile göz dolduran kızlarımız mutlaka var. Devlet olarak biz elbette onlara ulaşmak ve okumalarını sağlamak için ellerimizden geleni yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Zeynep kızımız şayet tıp fakültesini kazanır ise biz devlet olarak kendisine yüzde 50 burs vermeye hazırız. Bundan böyle onun bir ağabeyi olarak daima yanında olacağıma dair söz veriyorum" ifadesini kullandı. Güldibi, daha sonra Adnan Menderes Üniversite ataması yapılan Zeynep Tekeli'ye yardım edilmesi için üniversite yönetimi ile telefonla görüştü. Kaymakam Güldibi, başarı öyküsünden çok etkilendiği Zeynep Tekeli'ye çeyrek altın hediye etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Şefik Güldibi Mersin Tekeli Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title