Haberler

Biden'ın sözleri, tutuklama kararı çıkarılan Putin'i daha da çileden çıkaracak

Güncelleme:

Rusya-Ukrayna savaşı 1 yıldan fazla süredir devam ederken, Uluslararası Ceza Mahkemesi dikkat çeken bir karara imza attı. Mahkeme, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e savaş suçu işlediği iddiasıyla tutuklama kararı çıkardı. Konu hakkında konuşan ABD Başkanı Biden ise "Bence haklı bir karar. Bariz bir şekilde savaş suçları işledi." dedi.

Rusya- Ukrayna savaşından 1 yıldan fazla süre geride kaldı. Savaş tüm şiddetiyle devam ederken kritik bir gelişme yaşandı.

PUTİN VE BELOVA HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Ukrayna'da işlenen suçlara ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

PUTİN SORUMLU TUTULDU

UCM'den yapılan yazılı açıklamada Putin ve Lvova-Belova hakkında, Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında Ukraynalı çocukların Rusya'ya kaçırılması suçundan yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi. Açıklamada, Ukraynalı çocukların Rusya'ya hukuka aykırı olarak götürülmesi suçuna her iki şüphelinin de iştirak ettikleri belirtilerek Putin'in kontrolü altındaki kişilerin bu suçu işlemesine engel olmadığı gerekçesiyle sorumlu tutulduğu ifade edildi.

"HAKLI BİR KARAR"

ABD Başkanı Joe Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilişkin yakalama kararına ilişkin "(Putin) Bariz bir şekilde savaş suçları işledi. Bence haklı bir karar." diyerek, kararı haklı bulduğunu ancak mahkemenin uluslararası ölçekte tanınmadığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası Ceza Mahkemesi Vladimir Putin Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Google Hesap:

Uluslar arası mahkeme kimlere hizmet ettiği bellli abd yi yargıladığı gün bağımsızlığına inanırım

137
8
yanıtYanıtla
ziya yılmaz:

Doğru ABD hiç savaş suçu işlemedi.o kadar temiz bir devletki beyaz renk yanlarinda kirli kalır..

104
6
yanıtYanıtla
beytullah koskulu:

Putin: yarın teslim oluyorum ??

45
5
yanıtYanıtla
Saim Cakir:

KATİL , DARBECİ İŞGALCİ İKİYÜZLÜ TERÖRDESTEKCİSİ ABD IRAK I HAKSIZ YERE İŞGAL ETTİ 2 MİLYON IRAKLI ÖLDÜRÜLDÜ KATİL ABD TARAFIN AFKANİSTADA BİBLERCE İNSANI ÖLDÜRDÜ KATİL ABD PUTİN SUÇLU İSE OBAMA,TRAM,BİDON KAFADA SUÇLU

27
2
yanıtYanıtla
Vedat Bütün:

Eeee ...hadi yiyosa tutuklayın

15
2
yanıtYanıtla
VaioNokia:

abd nin kirli ellerini örnek göstermeniz rusyanın kirli ellerini temizlemez. iki zalime de tepki gösteremediğiniz sürece samimi olmazsınız. hepsi bir diğerinin pisliğini örnek gösterip kendini aklamaya çalışırsa nasıl bitecek bu savaşlar? zalimlere çanak tutmayin.

12
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title