Haberler

Beytüşşebab - Öğrenciler Kendi Tasarladıkları Uçakları Yarıştırdı

Beytüşşebap'ta 'taş Atma Uçak At' Projesi

Beytüşşebap'ta 'Taş atma uçak at' projesi

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde Kaymakamlık, Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen 'Taş atma uçak at' projesi kapsamında öğrenciler kendi tasarladıkları model uçakları yarıştırdı.

Beytüşşebap Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğ ve Türk Hava Kurumu tarafından 'Taş atma uçak at' projesi düzenlendi. Proje kapsamında THK eğitmenleri 2 gün boyunca ilçede 20 polis memuru çeşitil okullarda eğitim alan 30 öğrenciye eğitim kursu verildi. Kursta, model uçak yapmaya öğrenen öğrenciler, kendi tasarladıkları uçakları Cumhuriyet Meydanı'ndaki halı sahada yarıştırdılar. Yarışma sırasında THK eğitmenleri de model uçakları uzaktan kumanda ilçe ilçe semalarında uçurmaları büyük ilgi gördü.

Yarışmada birinci gelen Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerin ödülünü Beytüşşebap Kaymakamı Soner Karataşoğlu, ikinci gelen Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Ira, kupa ve madalya ödüllerini verdi. Kaymakam Karataşoğlu, projeye destek veren THK'ya teşekkür etti. Karataşoğlu, "Bizim sloganamız çocuklar taş atmasın, birileri onların eline taş atmaları için sapan vermesin. Biz onların eline uçak verelim, gül verelim, daha güzel yarınlara koşalım. İlçemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor, hep birlikte bu sıkıntıları aşacağız, üstesinden geleceyiz. Bu atığınız uçaklar model uçaklar barışa atılan adımlar olacak inşallah" dedi.

THK Eğitmeni ve Proje Koordinatörü İsmail Çanak, "Polis ve öğrenciler arasında birliktelik sağlamak amacıyla hazırlanan projede model uçak yapımını öğrenen kursiyerler daha sonra tasarladıkları uçakları yarıştırıyor. Bölgede ülkemizin geleceği olan bu pırıl pırıl gençlerle bir arada olmak bizleri çok sevindirdi. Aynı zamanda projeye katılımın ve ilginin fazla olması da ise bizleri memnun etmiştir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title