Haberler

Beypazarı'nda Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Günleri

Gümüşçülük Telkari sanatı üzerine ön plana çıkan Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde öğrencilerinin maharetli ellerinden yapılan gümüş işleme ve takı tasarımları, halk oyunları gösterileriyle birlikte düzenlenen...

Gümüşçülük Telkari sanatı üzerine ön plana çıkan Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde öğrencilerinin maharetli ellerinden yapılan gümüş işleme ve takı tasarımları, halk oyunları gösterileriyle birlikte düzenlenen defileyle sergilendi.

Okul bahçesinde düzenlenen açılışa Kaymakam Mustafa Kaya, Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temür, Ankara İl Milli Eğim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Öğrencilerin el becerileriyle ortaya çıkardıkları tasarımların yer aldığı sergi, beğeniyle izlendi. Öğrencilerin yaptığı gümüş işlemeleri çok beğendiğini belirten Başkan Özalp, Haziran ayı içinde yapacakları festivalin ana temasının gümüş olacağını vurguladı.

Kosova'nın Priştine kentinde bulunan Elena Gjika İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir grup ise kardeş okul projesi kapsamında Beypazarı'nı ziyaret etti. Elena Cika İlköğretim Okulu Müdürü Daut Hamolar, iki ülke arasında eğitim alanındaki işbirliğini daha da geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Çankaya'da bulunan Ahmet Vefik Paşa Orta Okulu Okul Müdürü Bayram Dağdelen de yabancı okuldan 10 öğretmen ve 7 öğrencinin davet edildiğini belirtti.

Açılış programndan osnra Beypazarı Öğretmen Evi Salonunda, 'Kuyumculuk Teknolojisi ve Takı Tasarımı' konulu konferans verildi. Konferans, Gazi Üniversitesi Beypazarı Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı ve Kuyumculuk Teknolojisi Öğretim Görevlisi Fatih Özdemir, Beypazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Takı Tasarımı ve Kuyumculuk Bölümü Öğretmeni Gülten Ertürk ve kuyumcu esnafını temsilen İlyas Sarımen katıldı.

Kuyumculuk bölümü öğrencisi Sevilay Tosun, pirinci kesip, harf şeklinde çıkardıklarını belirtirken, kuyumculuk öğretmeni olmak istediğini belirtti. Öğrenci Sevgi Tekin ise Beypazarı yöresine ait telkari işçiliğinin inceliklerini anlattı. Emine Er ile Damla Yıldız aldı öğrenciler de Beypazarı telkarisinin önemine vurgu yaptılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Özalp Beypazarı Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title