Haberler

Berkin Elvan'a Anma

GEZİ Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede 14 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan, Okmeydanı'nda 4 yıl önce bugün yaralandığı yerde ve mezarı başında anıldı.

GEZİ Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede 14 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan, Okmeydanı'nda 4 yıl önce bugün yaralandığı yerde ve mezarı başında anıldı. Oğlunun mezarına sarılıp öpen anne Gülsüm Elvan burada uzun süre gözyaşı döktü.

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan, gaz fişeği ile yaralanmasının dördüncü yıldönümünde, babası Sami Elvan, annesi Gülsüm Elvan ve Taksim Dayanışması Platformu tarafından Okmeydanı'nda anıldı. Berkin Elvan'ın yaralandığı yere ekmek ve karanfil konuldu. Daha sonra da aile, yakınları, bazı arkadaşları ile platform üyeleri Elvan'ın, Feriköy Mezarlığı'ndaki mezarını ziyaret etti.

Oğlunun mezarına sarılıp öpen anne Gülsüm Elvan, "Berkinim, oğlum, yavrum dayanamıyorum. Seni çok özledim. Seni kurtaramadım annem" diyerek dakikalarca gözyaşı döktü. Elvan'ın sürekli ağıt yakması ziyarete gelen yakınlarının duygulanmasına neden oldu.

Mezar taşının üzerine kapanarak ağlayan anneyi, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Ağıtlarını sürdüren Elvan, daha sonra yakınları tarafından sakinleştirildi.

"BUNU YAPANLAR UTANSIN"

Burada konuşan Sami Elvan, "Söyleyecek çok şey var; ama boğazımız düğümleniyor. Bugüne kadar söyledik hiçbir şey çıkmıyor. Bu ülkede haksızlık, hukuksuzluk olmasın adına mücadele veriyoruz. Bizim çocuklarımızı alenen öldüren kişiler halen ülkede hayatlarını devam ettirebiliyorlarsa burada bir sorun var demektir. Bu soruna da artık Türkiye'nin dur demesi gerekiyor. Hatta hatta dünyanın dur demesi gerekiyor" dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berkin Elvan Gülsüm Elvan Okmeydanı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title