Haberler

    Belçika'daki Yerel Seçimlere Türk Damgası

    BRÜKSEL'in ikinci büyük belediyesi Schaerbeek'de Sadık Köksal 2 bin 177 oy ile belediye başkanından sonraki en yüksek oyu alırken, Köksal'ın yanı sıra Mehmet Bilge, Emel Doğancan Kotaoğlu, Emel Köse, Yusuf Yıldız, Hasan Koyuncu, Emin Özkara, İbrahim Dönmez, Döne Sönmez ve Mehmet Bilge de...

    BRÜKSEL'in ikinci büyük belediyesi Schaerbeek'de Sadık Köksal 2 bin 177 oy ile belediye başkanından sonraki en yüksek oyu alırken, Köksal'ın yanı sıra Mehmet Bilge, Emel Doğancan Kotaoğlu, Emel Köse, Yusuf Yıldız, Hasan Koyuncu, Emin Özkara, İbrahim Dönmez, Döne Sönmez ve Mehmet Bilge de farklı partilerin listelerinden seçilen adaylar arasında yer aldı. Köksal'ın belediye başkanlığı yardımcılığına ise devam etmesi bekleniyor.

    Geçen 6 yıl boyunca Brüksel'in en küçük belediyesi Saint-Joss'un belediye başkanlığını yürüten Emir Kır da tekrar belediye başkanlığına seçilerek önemli bir başarıya imza attı. Buna göre, Saint-Joss'ta biri başkan olmak üzere 8 Türkiye kökenli belediye meclisine seçildi. Seçimlerde, Brüksel Merkez Belediyesinde Sosyalist Parti listesinden aday olan Şevket Temiz, Evere Belediyesi Meclis üyelikleri için aday olan Ali İnce ve Belma Tek, Gent kentinde Flaman Hıristiyan Demokratlar (CD&V) partisi listesinden aday olan Veli Yüksel seçilen Türk adaylar arasında yer aldı. Anvers kentinde Yeşiller'in adayı Meryem Almacı, 8 bin 414 oy toplayarak önemli bir başarıya imza attı. Aynı kentten Güler Turan da parti listesinde kendine yer bularak seçildi. Başkente bağlı Anderlecht belediyesinde de Abdurrahman Kaya, Mustafa Ulusoy ve Mustafa Yaman belediye meclisine girmeye hak kazandı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İbrahim Dönmez Yusuf Yıldız Brüksel Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title