Haberler

Sabancı Suikastı Faili DHKP-C'li Fehriye Erdal Belçika'da Yargılanacak

Güncelleme:

Belçika, iş adamı Özdemir Sabancı suikastı faillerinden, DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanmasına karar verdi.

İş adamı Özdemir Sabancı suikastı faillerinden, terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanmasına karar verildi.

Brugge Mahkemesindeki duruşmaya ev hapsindeyken kaçan Fehriye Erdal katılmadı. Savcı, mahkemede Erdal'ın Özdemir Sabancı'nın yanı sıra Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe cinayetiyle ilgili Belçika'da yargılanması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

CİNAYETTEN YARGILANACAK

Her iki tarafın da avukatlarını dinleyen hakim, Erdal'ın gıyabında yargılanmasına karar verdi. Buna göre Erdal, jürisiz Brugge Ağır Ceza Mahkemesinde cinayetten yargılanacak. Erdal'ın avukatlarının Brugge Ağır Ceza Mahkemesinin vereceği ağırlaştırılmış hapis cezasına ancak usulden itiraz etme hakkı olacak.

Suçlu bulunması durumunda Erdal'ın 20 yıla kadar hapis cezası alması öngörülüyor.

SABANCI SUİKASTİ

İş adamı Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996'da DHKP-C'li teröristler tarafından İstanbul Sabancı Center'da öldürüldü.

Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edildi. Duyar yakalanıp hapse atıldı ve 1999 yılında hapishanedeki bir isyan sırasında öldürüldü. Erdal ve Akkol ise kaçmayı başardı. Yunanistan'da yargılanıp serbest bırakılan Akkol, ocak ayında Türkiye'ye yasa dışı yollardan girince yakalandı.

Erdal ise 1999 yılında Belçika'nın Knokke kentinde kaldığı apartmanda yangın çıkması sonucunda sahte pasaportla yakalanıp yargılandı. Bir yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra ev hapsine alınan Erdal, Mart 2006'da firar etti. Belçikalı yetkililer, ertesi yılki duruşmada, hakkında beraat kararı verilen Erdal'ın nerede olduğunu bilmediklerini öne sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Özdemir Sabancı Belçika Brugge Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500

Yorumlar (48)

isimsiz:

sabancılar tohumculuk sektörüne büyük yatırım yapıyorlardı ki yabancı devletler bundan hoşlanmadılar ortadan kaldırdılar fakir cifciler bu gibi örgütler yüzünden iyice fakirledi uyan türk gencligi

2
14
yanıtYanıtla
gaplan:

adam gibi özrünüzü dileyin, fehriyeden. hapiste geçen yılları için tazminat ödeyin. o sizin tefecinizi sırf faizci olduğu için geberttti. oysa siz önceden uyarılmıştınız, faiz alanlar Allah a ve resulüne savaş açmıştır diye. siz kaşındınız, kızcağızıda zor durumda bıraktınız, mecburmuyuz lan kafanıza sıkmaya, Allah koymuş işte kanunu uyacaksınız illaki. tabiki bizde üstümüze düşeni yapıyoz. bu işler böyle, gidin af dileyin. çünkü suçlu sizsiniz, o hiçbir kötülük yapmadı. siz ettiğinizi buldunuz

6
8
yanıtYanıtla
terliksi adam:

tabi tabi sırf tefeci ve faizci olduğu için öldürdü. Tutmuş sol komin adına burda Allah resul diyorsun nasıl bir çarpık ilişki çocuğuysan anlayamadım. Sizler sözde kominist icraate gelince kapitalistsiniz. İşinize gelincede dinide kullanıyorsunuz.

yanıt3
yanıt0
ELİF:

HAİNLER, HEPİNİZİN ALLAH CEZASINI VERSİN, FEHRİYE DE KESİN SEVGİLİN FALAN

yanıt0
yanıt0
dost:

gaplan ne ictin olum sen bu kadar hayinlesdin fayizi veren deyil alana bak anlasildi sende inkarci katilden yanasin

yanıt0
yanıt0
TERS TAKLA:

Lan iki yüzlü avrupa. . senin de sonun yakın. ahir zamanın ahirindeyiz. .

12
1
yanıtYanıtla
gaplan:

isabet olmuş, eğer buraya gelseydi, onu yargılayacak hakiminde, savcınında, kafasına sıkılırdı, bacımızın kafasına sıktığı 1 tefecidir, bundan güzel napsın yani daha napsın. . şu millet, vatan , için. milyonda 1 çıkıyor işte, daha fazla kurcalamayın kaşınmayın. kılına bile zarar veremezsiniz. hepinizi gebertiriz, çünkü o nokta kuşkuda yok tereddütte, faiz alanlar Allah a karşı savaş açmıştır, cezasıda şudur, cezasını vermek ne büyük iyilik , ne büyük sevap Allah yolunda

5
7
yanıtYanıtla
kalem:

Marksist bir dinsiz için şu sözleri söylüyorsunuz ya, herhalde bu teröriste daha büyük bir hakaret edemezdiniz :)) Utanmasanız DHKP-C cihad ediyor diyeceksiniz. Ne adamlarsınız siz yahu. . Fistan giymeyi anladık da dinsiz bir örgütün islamı kamuflaj olarak kullanmasını anlayamadık. Hakikaten terör hiç bir kuralı tanımıyor. Bu yorum bunun bir göstergesi.

yanıt3
yanıt10
dadas:

ganın on para etmez

yanıt1
yanıt0
FALSOCU:

NEYİNİ YARGILIYACAKSINIZ SERBEST BIRAKMAK İÇİNMİ. GÖNDER BURAYA GÖMELİM.

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title