Haberler

Bayram Öncesi Pastırma ve Sucuk Satışları Arttı

Yazın sıcak günlerinde azalan pastırma ve sucuk satışları, gurbetçilerin bayram öncesi gelmesiyle beraber yeniden artmaya başladı KTB Başkanı Ünlü: "Pastırma Kayseri'den başka bir yerde çok fazla üretilmediği için kente gelenler pastırma almadan gitmiyor veya burada kaldığı sürece sofrasında pastırma bulundurmaya gayret ediyor.

MUSA ÖZYÜREK - Türkiye'nin pastırma ve sucuk üretim merkezi Kayseri'de, Ramazan Bayramı öncesi satışlarda yoğunluk yaşanıyor.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı öncesinde artan satışların aşırı sıcaklar nedeniyle ramazan boyunca azaldığını söyledi.

Ünlü, son günlerde gurbetçilerin gelmeye başlaması, tatil için şehir dışına çıkanların da hediye olarak götürmek istemesi nedeniyle pastırma satışlarında yüzde 50, sucuk satışlarında ise yüzde 20'ye varan artışlar yaşandığını vurguladı.

Sucuğun artık Türkiye'nin hemen her yerinde üretiliyor olması nedeniyle sucuk satışlarının kente gelen ziyaretçi hareketlerinden çok fazla etkilenmediğini ifade eden Ünlü, "Pastırma Kayseri'den başka bir yerde çok fazla üretilmediği için kente gelenler pastırma almadan gitmiyor veya burada kaldığı sürece sofrasında pastırma bulundurmaya gayret ediyor. Bu da bayram öncesi satışların yüzde 50 oranında artmasını sağladı" şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde pastırmanın en fazla ocak ve ağustos aylarında satıldığına dikkati çeken Ünlü, bu yıl gurbetçilerin büyük çoğunluğunun bayramı memleketlerinde geçirmek istemesi nedeniyle yeni yeni gelmeye başladığını vurguladı.

Kayseri'de her dönem gurbetçilerin gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarında artış yaşandığını belirten Ünlü, bu dönemin bayrama rastlamasının satışları beklenenden daha fazla artırdığını söyledi.

Bayram öncesi de zam yok

Pastırma ve sucuğa ramazan boyunca zam yapmadıklarını ifade eden Ünlü, bayram öncesi de yine zam yapmayacaklarını dile getirdi.

En ucuz pastırmanın toptan fiyatının 42, perakende 50 lira, en iyi sırt pastırmanın ise toptan satış fiyatının 55, perakende satış fiyatının 70-75 lira olduğunu belirten Ünlü, şunları kaydetti:

"Yüzde yüz dana etinden yapılmış sucuğun toptan fiyatı 25, perakende fiyatı 30-35 lira arasında değişiyor. Pastırma ve sucuk satışlarındaki artışın bayram sonrasında da devam edeceğini ümit ediyoruz. Gurbetçiler bayramdan sonra dönmeye başlayacak. O nedenle satışlardaki bu yoğunluğun bayram sonrasında da devam etmesini bekliyoruz. Çünkü gurbetçiler her yıl memleketlerinden dönerken mutlaka pastırma ve sucuk alıyor."

Ünlü, pastırma ve sucuk fiyatlarını etin durumuna göre bayramdan sonra gözden geçireceklerini ve ete zam yapılması halinde pastırma ve sucuğa da zam yapmak zorunda kalabileceklerini ifade etti. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Şaban Ünlü Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title