Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine 50 Tır Dolusu Yardım

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Yardım etkinliğinden detaylar -Protokol ve vatandaşlardan detaylar -Mersin İl Müftüsü Ali Melek'in konuşması -Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer'in konuşması -Yardım tırlarının uğurlanışı Bayırbucak Türkmenlerine yardım Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesinin "Şimdi yaraları sarma zamanı" kampanyasıyla toplanan 50 tır yardım malzemesi yola çıktı Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesince "Şimdi yaraları sarma zamanı" sloganıyla yürütülen kampanya ile toplanan 50 tır dolusu yardım, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Yardım etkinliğinden detaylar

-Protokol ve vatandaşlardan detaylar

- Mersin İl Müftüsü Ali Melek'in konuşması

- Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer'in konuşması

-Yardım tırlarının uğurlanışı Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesinin "Şimdi yaraları sarma zamanı" kampanyasıyla toplanan 50 tır yardım malzemesi yola çıktı

Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesince "Şimdi yaraları sarma zamanı" sloganıyla yürütülen kampanya ile toplanan 50 tır dolusu yardım, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, tırların hareketi öncesi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yanında düzenlenen törendeki konuşmasında, katkıda bulunan iş adamı ve hayırseverlere teşekkür etti.

Tarihte az görülen bir zulmün, Türkiye'nin yanında yaşandığını belirten Göçer, "Bütün dünya seyirci kalırken bir devlet millet kaynaşması örneği verilerek her kesimden insan seferber olarak bu mazlum insanlar için katkı verdiler, vermeye de devam ediyorlar" dedi.

İl Müftüsü Ali Melek ise Türk halkının büyük bir millet olduğunu vurgulayarak "Elimizi değil, kucağımızı, evimizi, en önemlisi de yüreklerimizi açtık. O mağdur ve mazlum olan insanları hiç şüphesiz kendimizden biri olarak gördük" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kampanyaya katkıda bulunan iş adamları ve hayırseverlere teşekkür plaketi verildi.

Gıda ve tıbbi yardım malzemelerini taşıyan tırlardan 29'u tören alanından, 21'i ise ilçelerden dualarla yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Göçer Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title