Haberler

Bayık ve Karayılan'ın Avrupaya Gittiği Yalan

Türkiye'ye Teslim Edilmek Üzere Kuzey Irak'ta Yakalandığı Öne Sürülen PKK'nın Liderlerinden Karayılan ile Bayık'ın Barzani'yle Geçen Çarşamba Gecesi Uçakla Avrupa'ya Gittiği İddiası Yalanlandı.

Türkiye’ye teslim edilmek üzere Kuzey Irak’ta yakalandığı öne sürülen terör örgütü PKK’nın liderlerinden Murat Karayılan ile Cemil Bayık’ın Bölgesel Hükümet Başkanı Mesut Barzani’yle birlikte geçen Çarşamba gecesi uçakla Avrupa’ya gittiği iddiası yalanlandı.

Bölgesel Kürt Hükümeti Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, DHA muhabirinin sorusu üzerine haberin asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyledi. PKK’lı liderlerin Erbil’den askeri bir uçakla önce İncirlik’teki Amerikan askeri üssüne, oradan da başka bir askeri uçağa bindirilerek İtalya’daki NATO üssüne götürüldüğü öne sürülmüştü. Bir kaç gün önce de Barzani’nin suikast girişiminden kurtulduğu ve kaybolduğu haberleri yayılmıştı. Bu iddiaların tümü yalanlanırken, yakalandığı haberleri yayılan Murat Karayılan, İtalyan Panaroma Dergisi’ne konuştu. Karayılan, Türkiye’nin sınır ötesi harekata kalkışması halinde Avrupa’yı da hedef alacaklarını söyleyip Batı’yı tehdit etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title