Haberler

Batman'da Nevruz Bayramı PKK'nın Gösterisine Dönüştü

Batman'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tarafından Düzenlenen Nevruz Kutlamaları PKK Terör Örgütünün Gösterisine Dönüştü.

Batman'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları PKK terör örgütünün gösterisine dönüştü.

Batman Kültür Mahallesi festival alanında yapılan kutlamalarda terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri ve terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları açıldı. PKK lehine sloganlar atılan etkinliğe DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DTP Batman Milletvekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, İlçe Belediye Başkanları ile binlerce vatandaş katıldı. Nevruz ateşinin yakılmasından sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, AK Parti'ye yüklendi.

Türk, "Bizler Kürt sorununun diyalogla çözülebileceğini söylediğimiz halde kara ve hava operasyonları düzenlendi. Ancak yine Kürt sorunu çözülmedi. Gelin bu halkları sevgi ile birleştirelim, onları sevgi bağı ile kucaklaştıralım. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devletin sahibi olarak kendini gören iktidarlar ülkeye demokrasinin gelmesini istemiyorlar. Demokrasi gelip, Kürt sorunu çözüldüğü takdirde iktidarlarının sona ereceğini bilen elit tabaka çeteleri devreye sokuyor. İşte Ergenekon bunlardan biridir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güneydoğu paketinden de söz eden Türk, "Başbakan 12 katrilyonluk paketten söz ediyor. Arkadaşlarımız araştırdı. Bütçe ve Plan Komisyonu'nda böyle bir şey yoktur" diye konuştu.

Öte yandan, Nevruz kutlamaları dolayısıyla sahneye çıkan kemençe gurubunun çaldığı parçalarla Milletvekilleri ve DTP Grup Başkanı Ahmet Türk protokoldeki yerlerinden kalkarak halay çektiler. Askeri helikopter Nevruz kutlamalarının yapıldığı alan üzerinde uçuş yaptı.

(MŞY-AŞ-CMH-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title