Haberler

Yunanistan'da Türk kızı Ayşe'nin ölümü halkı sokağa döktü

Güncelleme:

Batı Trakya'nın Mizanlı köyünde polis aracının çarpması sonucu hayatını kaybeden Ayşe Kadri için İskeçe şehir merkezinde protesto düzenlendi. Göstericiler, olayın aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Batı Trakya'da, İskeçe'nin Mizanlı köyünde polis aracının çarpması sonucu yaşamını yitiren Ayşe Kadri için protesto gösterisi gerçekleştirildi.

"KİMSE CİNAYETİN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEZ"

Çeşitli sol grupların ve Batı Trakyalı soydaşların çağrısıyla İskeçe'nin şehir merkezinde bir araya gelen eylemciler, "olay hemen aydınlatılmalı", "kimse bu cinayetin üstünü örtemez" şeklinde sloganlar atarak, İskeçe Emniyet Müdürlüğüne yürüdü. Burada da bir süre bekleyen grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

NE OLMUŞTU?

İskeçe'nin Mizanlı köyünde yaşayan Ayşe Kadri, 6 Aralık'ta, yürüyüş yaptığı sırada polis aracının çarpması sonucu ağır yaralanmış, tedavi gördüğü Kavala Hastanesinde 12 Aralık'ta hayatını kaybetmişti. Aracı kullanan 34 yaşındaki polis ise başlangıçta olayın görgü tanığı olduğunu iddia etmiş, ancak daha sonra devriye aracıyla Kadri'ye çarptığını itiraf etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Trakya Yunanistan Ölüm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title