Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Yaz boyunca dinleyiciyi caz müziğin birbirinden önemli eserleriyle buluşturacak, "Caz Günleri" Cer Modern'de başlayacak.

Yaz boyunca her perşembe dinleyiciyi caz müziğin birbirinden önemli eserleriyle buluşturacak, "Caz Günleri" Cer Modern'de başlayacak.

Başkentli sanatseverlerin yoğun bir ilgiyle takip ettiği Caz Günleri bu akşam saat 20.30'da Cer Modern'de başlayacak. Yaz süresince her perşembe tekrarlanacak etkinliklerde 1976'dan bu yana TRT Ankara Radyosu'nda "Caz Panoraması" programını yapan Ahmet Berker piyanoda yer alacak. Berker'e kontrbasta Gökhan Somel, davulda İrfan Dündar Erentürk, trombonda Ekin Eti, saksafonda Volkan İldinç ve vokalde Ahmet İşsever ile Nursel Mucu eşlik edecek.

Başkent sinemalarında ise bu hafta 7 film seyirciyle buluşacak.

Haftanın ilk filmi dram türündeki "Yaşam Savaşı" izleyicinin beğenisine sunulacak. Dünya prömiyeri geçen yıl Cannes Film Festivali'nde yapılan filmde başrolleri Valerie Donzelli, Michele Moretti, Cesar Desseix paylaşıyor. Yönetmenliğini yine Valerie Donzelli'nin yaptığı, senaryosunu Jeremie Elkaim'in yazdığı film, birbirine aşık evli bir çiftin çocuklarının hastalığıyla mücadele etme süreçlerini anlatıyor.

David Brooks'un ilk yönetmenlik çalışması korku gerilim türündeki "ATM" bu hafta vizyona girecek. Filmin senaristliğini "Toprak Altında" filminin senaryosuyla çeşitli ödüller kazanan Chris Sparling üstleniyor. Başrolleri, romantik komedi filmlerindeki oyunculuğuyla tanınan Alice Eve ve Josh Peck ile Brian Geraghty paylaşıyor.

Polisiye dram filmi "Bir Mafya Hikayesi" beyazperdeye gelecek. Olivier Marchal'ın yönettiği filmde, karanlık geçmişinden kaçmaya çalışan bir adamın hikayesi işleniyor.

Korku gerilim filmi "Cinnet Gecesi"nin yönetmenliğini Alexandre Courtes'in üstleniyor. Filmin senaryosu S. Craig Zahler'a ait. Oyuncu kadrosundaysa Rupert Evans, Dave Legeno ve Kenny Doughty isimleri yer alırken, Amerika, Fransa ve Belçika ortak yapımı filmin gerilim dolu müzikleri Christophe Chassol tarafından yapılmış. Eserde, akıl hastalarının rehabilite edildiği bir hastanede elektriklerin kesilmesiyle çalışanların hayatta kalma mücadelesi konu ediliyor.

Başrollerinde Sean Penn, Frances McDormand, Judd Hirsch'in rol aldığı dram romantik türündeki "Olmak İstediğim Yer" filminde babasının intikamı için ABD'yi boydan boya geçen eski rock yıldızı Cheyenne'in hikayesi var. Cheyenne rolünde izleyicinin karşısına çıkan Sean Penn'in başarılı bir oyunculuk ortaya koyduğu yapımda Penn'e, Frances McDormand, Judd Hirsch ve Eve Hewson eşlik ederken, film müziklerinde David Byrne ve Will Oldham'ın imzası var. Senaristliğini Umberto Contarello ve Paolo Sorrentino'nun üstlendiği yapımın yönetmen koltuğunda gene Sorrentino oturuyor.

Oliver Stone'nun başrolde olduğu "Tımarhane"de olaylar, iki arkadaşın olağanüstü olaylar döndüğüne inandıkları bir akıl hastanesinde araştırma yapmak üzere akıl hastanesine girmeleriyle başlıyor. Üç genç, tımarhane koridorlarında gezerken ruhların şehir efsanesinden çok daha öteye gittiğini keşfedeceklerdir.

İzleyiciyle buluşacak Don Winslow'un çok satan romanından uyarlanan

"Vahşiler", suç ve gerilim örülü bir dram. Filmin oyuncu kadrosunda ise John Travolta, Emile Hirsch, Aaron Johnson, Salma Hayek, Uma Thurman, Taylor Kitsch ve Blake Lively gibi yıldız isimler bir arada.

-Sinemalar-

Metropol: "Vahşiler", "İnanılmaz Örümcek Adam", "Mezarına Tüküreceğim", "Ya Aşk Olmasaydı-", "Pamuk Prenses ve Avcı", "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "Piranha 3D", "Ruh Eşim".

Optimum: "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "İnanılmaz Örümcek Adam",

"Can Yoldaşım", "Pamuk Prenses ve Avcı", "Mezarına Tüküreceğim", "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "Piranha 3D", "Buz Devrİ 4: Kıtalar Ayrılıyor",

"Karanlık Gölgeler".

Kızılay Büyülü Fener: "İnanılmaz Örümcek Adam", "Aşk Sanatı",

"Vahşiler","Cinnet Gecesi", "Can Yoldaşım", "Labirent", "Sessiz (Kısa Film ) + Sezar Ölmeli", "ATM", "Daha İyi Bir Hayat", "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "Ruh Eşim".

Bahçelievler Büyülü Fener: "Can Yoldaşım', "Aşk Perisi", "Labirent",

"Daha İyi Bir Hayat", "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor", "İnanılmaz Örümcek Adam".

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Sean Penn Buz Devri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title