Haberler

Başbakan Yıldırım: "Amerika'nın Artık Aklını Başına Toplayıp Doğru Dürüst Bir Karar Vermesi Lazım"

Görüntü Dökümü: Soru soran basın mensubu Başbakan Binali Yıldırım ve Makedonya Başbakanı Zoran Zaev'in soruları yanıtlaması Toplantının sona ermesi ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüntü Dökümü:

Soru soran basın mensubu

Başbakan Binali Yıldırım ve Makedonya Başbakanı Zoran Zaev'in soruları yanıtlaması

Toplantının sona ermesi ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile ortak basın toplantısı düzenledi. (5)

"NATO'da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika'nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım. Terör örgütlerini yanına alıp terörle mücadele etmenin, devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını artık Amerika'nın görmesi gerekiyor. Görürse güzel, görmezse biz yapmamız gereken neyse onu yapmaya devam ederiz."

Başbakan Yıldırım: "Hem Afrin'de hem de diğer bölgelerde terör tehdidini sona erdirmek için atılması gereken adımları kararlılıkla atarız. Bunun için de herhangi birinin icazetine ihtiyacımız yok. Uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanırız."

Başbakan Yıldırım: "(HDP'li Buldan ve Önder hakkında başlatılan soruşturma) Savcılık, yapılması gerekeni yapmış. Türkiye'de siyasi faaliyet gösteren siyasi partinin, her şeyden önce terörle bağını açık bir şekilde kestiğini milletimize ilan etmesi lazım. Biz bunu bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Binali Yıldırım Zoran Zaev Makedonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title