Haberler

Başbakan Rasmussen Irkçı Saldırılara Sinirlendiğini Söyledi

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, haftasonu Odense şehrinde Müslüman mezarlığına yapılan saldırıyla ilgili Facebook sayfasına: "Bu saldırılar beni sinirlendiriyor" yazdı.

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, haftasonu Odense şehrinde Müslüman mezarlığına yapılan saldırıyla ilgili Facebook sayfasına: "Bu saldırılar beni sinirlendiriyor" yazdı.

Son zamanlarda, Kopenhag'ın Brondby semtindeki Müslüman mezarlığına, İslam İnanç Topluluğuna ait camiye ve Arhus şehrinde Mülteci kampına yapılan saldırılara dikkat çeken Liberal Partili Başbakan Lars lökke Rasmussen: "Önce Brondby'deki Müslüman mezarlığı, ardından İslam İnanç Topluluğu Camii, Ardından Arhus şehrindeki Mülteci kampı ve şimdi de Odense şehrindeki Müslüman mezarlığına yapılan saldırılar bardağı taşıran damlalar oldu. Bu saldırıların hepsini en ağır dille kınıyorum. Bu saldırılar beni çok sinirlendiriyor. Saldırganların motiflerini tanımıyoruz. Dini fanatizm mi, ayrımcılık mı, yoksa yanlış anlaşılan siyasi sinyaller nedeniyle mi bu saldırıları yapıyorlar bilmiyoruz. Ama hangi nedenle olursa olsun saldırganların karşısında olacağız" dedi.

Odense şehri Belediye Başkanı Anker Boye de saldırıları kınadığını belirterek, sadece Odense şehrinde değil, ülkenin neresinde olursa olsun karşı çıkılması gerektiğini söyledi. Adalet Bakanı Sören Pind suçluların bulunarak adalet önüne çıkarılacağını, polisin tüm imkanlarını kullandığını belirterek: "Ülkemizde bu tür şeylere imkan tanımayacağız. Danimarka'da bu tür saldırılar yol bulamaz" dedi.

Öte yandan yaklaşık 500 kişi, mezarlıkta toplanarak, mum yaktı, saldırıyı kınayan konuşmalar yaparak, göçmenlere ve Müslümanlara olan desteklerini gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anders Fogh Rasmussen Danimarka Facebook Odense Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title