Haberler

Başbakan Davutoğlu, Makedonya'da

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya'daki temasları kapsamında, Başbakan Nikola Gruevski ile bir araya geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya'daki temasları kapsamında, Başbakan Nikola Gruevski ile bir araya geldi.

Makedonya Başbakanlığı'ndaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Gruevski, Başbakan Davutoğlu ile "verimli" bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

İki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin tüm alanlarda samimi bir diyalog çerçevesinde sürdüğünü anlatan Gruevski, Türkiye'nin, özellikle Avro-Atlantik kurumlarına entegrasyon sürecinde Makedonya'ya verdiği karşılıksız destek için teşekkür etti.

Gruevski, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin yanı sıra ekonomik ilişkilerde de ilerleme kaydedildiğini ifade ederek, Türkiye'nin, Makedonya'nın en büyük ticaret hacmine sahip 10 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Türk iş adamlarına özellikle turizm ve tarım alanlarında Makedonya'da yatırım yapma çağrısında bulunan Gruevski, ayrıca, iki ülke iş adamlarının üçüncü pazarlarda birlikte iş yapabileceğini ifade etti.

Gruevski, maliye bakanı olarak görev yaptığı 1999 yılında iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması için teklifte bulunduğunu kaydederek, iki ülke arasında imzalanan bu anlaşmadan sonra o dönem 50 milyon dolar olan ticaret hacminin 10 kat arttığını belirtti.

İki ülke arasındaki kültür alanındaki iş birliğine de değinen Gruevski, Osmanlı arşivlerine ulaşabilmek için Başbakanlık olarak Osmanlıca eğitimi almak isteyen öğrencilere burs verdiklerini sözlerine ekledi. - Üsküp

Kaynak: AA / Güncel

Nikola Gruevski Ahmet Davutoğlu Makedonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title