Haberler

Bartın'da, Milli Eğitim Müdürü'ne Destek

Bartın'da, Milli Eğitim Müdürü'ne destekBARTIN, (DHA) - BARTIN'da, aralarında sendika ve derneklerin olduğu 35 sivil toplum örgütü İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'e destek verdi.

Bartın'da, Milli Eğitim Müdürü'ne destek

BARTIN, (DHA) - BARTIN'da, aralarında sendika ve derneklerin olduğu 35 sivil toplum örgütü İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'e destek verdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü programını hazırlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğü, kentte bulunan diğer müdürlüklere yapılacak işlemlere ilişkin resmi yazı gönderdi. Yazıda, '18 Mart 2018 Pazar günü saat 07.00'den itibaren resmi daire, askeri birlik, kurum ve karargahlar Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak, Bayrakların temiz, ütülü Bayrak Kanunu ve Tüzüğüne uygun olması sağlanacaktır' ifadelerine yer verdi. Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'in ise bu yazıya istinaden tüm okul ve kurum müdürlüklerine gönderdiği yazıda, kurumların ve okulların 'Atatürk'ün posteriyle donatılması' hükmünü yok saydığı belirlendi.

Bugün, eski belediye binası önünde bir araya gelen 35 sivil toplum kuruluşundan oluşan Bartın Sivil İrade Platformu basın açıklaması yaparak, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'e destek verdi. Bartın Sivil İrade Platformu adına açıklamadan bulunun Aydın Kuloğlu, "Yalan, iftira ve çarpıtma üzerinden toplumun değerlerine, kültürüne ve inancına karşı savaş yürütme ve bu yolla toplumu sindirme tavrı, darbe kalıntısı değilse darbe heveslisi bir tutumun göstergesidir. Halkımız bu tutum sahiplerine 15 Temmuz'da en güzel cevabı vermiş, eski Türkiye'nin geride kaldığını somut bir biçimde göstermiştir. Toplumun gündemini de enerjisini de bu tür gereksiz tartışmalarla meşgul etmenin insanımıza hiçbir fayda sağlamayacağını beyan ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından platform üyeleri alkışlar eşliğinde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yaşar Demir Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title